Svečano obilježen Dan grada Hvara i blagdan sv. Stjepana I., pape i mučenika

Na blagdan sv. Stjepana I., pape i mučenika nakon svečane svete mise s procesijom, koju je predvodio zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić, u hvarskom kazalištu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Hvara. Sjednici je, uz vijećnike te brojne goste i uzvanike, nazočio i predsjednik Republike Zoran Milanović sa suradnicima.

Pozdravnim govorima obratili su se predsjednik Gradskog vijeća Jurica Miličić, gradonačelnik Rikardo Novak, zamjenik župana Stipe Čogelja kao izaslanik predsjednika Vlade i župana splitsko-dalmatinskog, izaslanica predsjednika Sabora, saborska zastupnica Danica Baričević te predsjednik Republike Zoran Milanović.

Na svečanoj sjednici uručeno je i javno priznanje Grada Ivici Tomičiću Tajnikovu kojemu je na prijedlog Gradskog društva Crvenog križa dodijeljena osobna nagrada grada za dugogodišnju humanost i plemenitost kojom je ostvario jubilarnu brojku od 100 dobrovoljnih darivanja krvi.

U pratnji predsjednika Republike brodom Hrvatske ratne mornarice „Cetina“ u Hvar je stigla Klapa sv. Juraj HRM, koja je pjesmom uveličala samu proslavu u kazalištu, te Orkestar HRM-a koji je na zadovoljstvo građana i gostiju upriličio promenadne nastupe prije i poslije mise na Trgu sv. Stjepana. Povodom Dana grada desantni brod „Cetina“, kojim su za vrijeme Domovinskog rata plovili i hvarski branitelji, bio je usidren na Rivi i otvoren građanima i gostima za razgledavanje, a uoči svečane sjednice obišao ga i je predsjednik Republike s domaćinima i predstavnicima hvarskih branitelja iz MOMP-a Zvir te učenicima 4. razreda OŠ Hvar.

Dan grada Hvara završio je koncertom  glazbenika jedinstvenog stila Tedija Spalata i iznimnog gitarista Ante Gele. Vrsni glazbenici u pratnji višestruko nagrađivanog instrumentalista Gorana Rukavine i njegovog benda, razgalili su publiku koja je uglas pjevala dalmatinske klasike na hvarskoj Pjaci.

Program proslave Dana grada Hvara nastavlja se do 8. listopada.

Foto: Đani Ivančević

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO