Prve ovogodišnje mjere pomoći gospodarstvu na području Grada Hvara

Gradsko vijeće Grada Hvara na prvom dijelu 54. sjednice održanom danas, 30. ožujka 2021. godine, na prijedlog gradonačelnika Rikarda Novaka izglasalo je prvi ovogodišnji paket mjera za smanjivanje financijskog opterećenja građana i poslovnih subjekata Grada Hvara, s ciljem ublažavanja posljedica pandemije.

Odlukom o oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Hvara većina zakupnika poslovnih prostora u vlasništvu Grada Hvara oslobađaju se plaćanja zakupnine od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine.

Odlukom o djelomičnom oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina zakupnici se oslobađaju se plaćanja 100 posto poreza na korištenje javnih površina za prvih šest mjeseci 2021., a istom Odlukom obustavlja se razrez poreza za korištenje javnih površina do 1. rujna 2021. godine.

Odlukom o djelomičnom oslobađanju od plaćanja zakupa javnih površina zakupnici koji temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Hvarom koriste javnu površinu za potrebe obavljanja svojih djelatnosti oslobađaju se plaćanja prvog obroka zakupa u iznosu od 100 posto za 2021. ukoliko je plaćanje ugovoreno u dva obroka, a ukoliko je plaćanje ugovoreno jednokratno tada je iznos popusta 50 posto.

Usvojenim odlukama zakupnici gradskih poslovnih prostora i javnih površina u prvih šest mjeseci ove godine bit će oslobođeni svih davanja prema Gradu, a prema razvoju situacije s pandemijom mjere se po potrebi mogu mijenjati i nadopunjavati, u skladu sa zakonom.

Nastavak 54. sjednice bit će održan u utorak, 6. travnja 2021. godine.

Odluka o oslobađanju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Hvara

Odluka o djelomičnom oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina

Odluka o djelomičnom oslobađanju od plaćanja zakupa javnih površina

Foto: www.koronavirus.hr

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO