OBILJEŽEN DAN „RUŽIČASTE VRPCE „ U STAROM GRADU I HVARU

Svake godine u listopadu, Gradsko društvo Crvenog križa i klub žena „Vita Pharos“ obilježavaju DAN RUŽIČASTE  VRPCE- dan posvećen oboljelima
od raka dojke.
Budući da je ove godine „Europa donna „ međunarodna udruga s istim ciljem
odredila da datum obilježavanja bude 01.listopada 2016. /subota/,odlučeno je da se događaj obilježi u petak dan prije ,u Starom Gradu  i Hvaru. To je bio pun pogodak jer su  aktivistice Crvenog križa, ružičaste vrpce prodavale na trgovima koji su još puni gostiju zahvaljujući babljem ljetu. U Starome Gradu je ovih dana u tijeku susret  i razmjena iskustava djelatnika  dječjih vrtića  pod nazivom “Baštinom za baštinu”,tako da nije nedostajalo zainteresiranih koji su dali puno  podršku  ovoj plemenitoj akciji. Posebno su se istakle Margita,Gabrijela, Lidija, Jasminka,Marija B.Linda,Andrea V,Andreja R,Leana,Pavla, Dragana,Sanja, Katarina,Tomo.
U Hvaru akciju su odradile djelatnice Ck Maja i Olja, te aktivistice Katarina,Cana i Ivana uz pomoć djece iz 4a razreda učiteljice Veronike. Tu su bile i neizostavne korisnice Dnevnog boravka  sa Željanom  gdje se ujedno obilježio i Svjetski dan starijih osoba.
Stari Grad je uprihodio oko 3.000,00 kn ,dok je Hvar  prikupio 4.180,00 kn tako da je  ružičasta vrpca krasila  mnoga „poprsja“  na prekrasnom otoku Hvaru. Uprihođeni dio od  nešto preko sedam tisuća kn biti će podijeljen ženama koje se bore s tom opakom bolešću.
Zahvalni smo svima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji plemenitog cilja,
a jedino što možemo preporučiti je odlaziti na redovite preglede  kako bi se bolest na vrijeme otkrila jer je to jedina garancija ozdravljenja.
M.B.

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO