Ne damo te, pismo naša i Meri Cetinić 17. lipnja u Hvaru

Na Ljetnoj pozornici Veneranda u nedjelju, 17. lipnja, u okviru proslave 150 godina organiziranog turizma u Hvaru na klapskom spektaklu „Ne damo te, pismo naša“ nastupit će neka od najznačajnijih i najpoznatijih imena klapske scene: klapa Maslina, klapa Cambi iz Splita, klapa Sinj, Vokalisti Salone, klapa Čiovo te ženske klape Ventula i Dalmatinke. Poseban pečat ovoj večeri bit će i nastup dive dalmatinske pjesme Meri Cetinić. koja ističe: „Za Hvar me veže na tisuće predivnih uspomena, posebice tijekom brojnih nastupa s grupom More. Raduje me što ću ovoga puta na hvarskoj pozornici stajati uz naše ponajbolje klape, u jednom od najljepših gradova na Mediteranu.“

 

U obljetničkoj sezoni kada Hvar nizom kulturnih, društvenih i sportskih događanja obilježava 150 godina organiziranoga turizma, Grad Hvar i Turistička zajednica Grada Hvara svojim građanima i gostima poklanjaju večer klapske pjesme. Ulaz na koncert je besplatan, uz predočenje pozivnice, koja se može preuzeti od srijede 13. lipnja u uredima turističkih zajednica Hvara, Staroga Grada i Jelse. Koncert počinje u 21 sat.

 

Projekt “Ne damo te pismo naša” danas je prepoznatljiv ne samo među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme, nego i izvan Hrvatske, zahvaljujući brojnim stranim gostima koji su prisustvovali koncertima, kao i medijima koji su izvještavali o njima.

ne damo te

 

Ovaj projekt, čiji je cilj očuvanje tradicije i promocija klapske pjesme kao specifičnog segmenta kulturne baštine hrvatskog naroda, ispisao je posebno emotivnu stranicu klapske glazbe koja je došla do srca brojne publike u posljednjih 12 godina. Jedna od najvećih vrijednosti ovoga projekta je sudjelovanje mladih klapskih pjevača koji na taj način nastavljaju „čuvati“ autohtoni dalmatinski izričaj, te kroz svoje djelovanje odgajaju čitave nove generacije štovatelja tradicijske glazbe i klapske pjesme.

 

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO