Vikend glazbe i smijeha u hvarskom kazalištu

Prvim samostalnim koncertom Ane Uršule Najev u subotu, 15. veljače, te predstavom „Mlodo ludo, storo bezpameti“ amaterske družine „Dišpet“ iz Zavale u nedjelju, Grad Hvar nastavlja s nizom kulturnih događanja u veljači.

Talentirana mlada glumica i pjevačica Ana Uršula Najev svoj prvi samostalni koncert „The Power of Love“ održat će povodom Valentinova u hvarskom kazalištu, čime će započeti koncertnu turneju po dalmatinskim teatrima. Jedna od najangažiranijih naših mladih umjetnica, koja trenutno igra u sva tri splitska kazališta, za ulogu u „Kušnji“ HNK Split upravo je ušla u završni izbor medijske nagrade Zlatni studio za najbolje novo kazališno lice.

„Neizmjerno sam ponosna i radosna što ću svoj prvi samostalni koncert održati u hvarskom kazalištu. Ta želja mi se rodila prije nešto više od godinu dana dok sam na Hvaru snimala film „Ribanje i ribarsko prigovaranje“. Iako tada u procesu renovacije, kazalište me fasciniralo ljepotom i poviješću, a Hvarani svojom toplinom i srdačnošću“, zadovoljna je mlada Splićanka, koja ističe da nije pobornik formalnosti i datuma kao izlika ili obaveza, već kao motiva. „Iz tog razloga u fokus ove priče ne stavljam zaljubljenost kao zaštitni znak Valentinova, nego ljubav u svim njenim oblicima. Ljubav kao najjaču silu, bezvremensku i besprostornu, nesebičnu i spasonosnu, pokretačku i pravednu. Zato pozivam sve ljude zaljubljene u ljubav i glazbu, parove, prijatelje, obitelji, velike i male da zajedno kroz glazbu proslavimo glavnu esenciju života.“

Nakon dvaju nastupa u HNK Split te izvedbe u Lisinskom (gdje ponovno nastupa i dan nakon gostovanja u Hvaru) subotnjim koncertom u organizaciji Grada Hvara i Amadeus Eventsa publici će se predstaviti bezvremenskim uspješnicama Arsena, Olivera, Tereze, Cohena, Whitney Houston, Celin Dion i mnogih drugih.

Početak koncerta je u 20 sati, cijena ulaznice je 60 kuna. Informacije i rezervacije na 091 795 7260.

U nedjelju, 16. veljače, na pozornicu najstarijeg komunalnog kazališta Europe stiže pučka amaterska fameja „Dišpet“ iz Zavale sa svojom novom humorističnom predstavom „Mlodo ludo, storo bezpameti“. Ostarjeli otočki galeb koji se još nije vezao brakom pa galebari po staračkom domu tema je nove predstave koja je do sad izazvala salve smijeha u izvedbama u Zavali i Jelsi. Amaterska družina „Dišpet“ iz naselja koje broji samo 130 stanovnika, u desetoj godini svog djelovanja još uvijek se povodi istim motivom: skratiti i uljepšati dugu otočku zimu pričajući specifične otočke priče i smiješne životne situacije. Jesu li u tome i ovoga puta uspjeli provjerite u nedjelju. Ulaz slobodan.

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus