U srijedu počinje isplata božićnica umirovljenicima

Za sve umirovljenike s područja Grada Hvara kojima mirovina ne prelazi 3.250 kuna te za osobe starije od 65 godina koje nemaju mirovinu ni druga stalna primanja, Grad Hvar je i ove godine osigurao jednokratnu novčanu pomoć – božićnicu u iznosu od 200 kuna.

Pravo na božićnicu ostvaruju osobe koje imaju stalno prebivalište na području Grada Hvara (naselja Hvar, Brusje, Velo Grablje, Malo Grablje, Milna, Zaraće, Sveta Nedjelja i Jagodna), a isplata počinje u srijedu, 9. prosinca.

Za ostvarivanje prava na potporu umirovljenici trebaju priložiti odrezak od mirovine iz 2020. ili rješenje o mirovini (ne starije od 3 mjeseca) ili potvrdu HZMO o visini mirovine. Osobe starije od 65 godina trebaju priložiti potvrdu HZMO-a da nisu umirovljenici ili korisnici mirovine, ne stariju od 30 dana. U slučaju da je više korisnika iste mirovine, pravo na isplatu ostvaruje samo jedna osoba.

Isplata će se vršiti na blagajni Grada Hvara, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, na adresi Ive Miličića 7 (zgrada PP Hvar na Dolcu), sve radne dane od 9. do 31. prosinca 2020. u vremenu od 8.30 do 14.30 sati (pauza od 11 do 11.30 sati), osim 24. i 31. prosinca kada će se isplata vršiti od 8.30 do 12 sati.

Osobe koje u navedenom periodu ne preuzmu sredstva nemaju pravo naknadne isplate.Protected with SiteGuarding.com Antivirus