Radni posjet župana Hvaru

Izgradnja otočkih prometnica (Dubovica-Sv. Nedjelja, Poljica-Sućuraj, starigradska zaobilaznica) , lučka infrastruktura (luka Sućuraj te Križna luka i ribarska luka Vira u Hvaru) te vodoopskrba i elektrifikacija istočnog dijela otoka navedeni su kao najvažniji projekti u koje Županija splitsko-dalmatinska planira uložiti 78,5 milijuna kuna, a uz pomoći iz državnog proračuna na navedene projekte na otočke projekte bi se u sljedeće dvije godine trebalo uložiti gotovo 160 milijuna kuna. Najavljeno je to tijekom jučerašnjeg radnog posjeta župana Blaženka Bobana sa suradnicima i predstavnika otočkih gradova i općina – gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, gradonačelnika Staroga Grada Antonija Škarpe, načelnika Općine Jelsa Nikše Peronje i načelnika općine Sućuraj Ivana Slavića.

Nakon obilaska gradilišta na Rivi, Arsenala i Kazališta, na radnom sastanku održanom u hotelu Amfora razgovaralo se o aktualnim otočkim projektima, realiziranim i planiranim ulaganjima te specifičnim otočkim problemima.

Dogovoreno je osnivanje radnoga tima kojem će na čelu biti dožupan Ante Šošić i predstavnici otočkih jedinica lokalne samouprave, a čiji će zadatak biti priprema materijale za sjednicu Vlade koja bi se, kako je najavljeno, trebala održati 25. listopada 2018. godine, a koji će uz navedene projekte uključiti i sufinanciranje prijevoza recikliranog otpada s otoka u Lećevicu.

Domaćin radnog posjeta, gradonačelnik Rikardo Novak izrazio je zadovoljstvo održavanjem sastanka u Hvaru i nadu u realizaciju projekata od životne važnosti za razvoj otoka te posebno zahvalio na najavljenoj pomoći Županije u realizaciji i organizaciji ovogodišnje velike proslave 150 godina organiziranog turizma, kao i dovršetku započetih projekata u gradu Hvaru.

 

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus