Otok Hvar: Staze očišćene i markirane, spremne za sezonu

Približavanjem turističke sezone privodi se kraju uređenje pješačkih staza. U petak je raskrčena staza od uvale Maslinica do uvale Svetog Antonija. U prvoj fazi uređenja pješačkih staza trasirano je, raskrčeno i markirano oko 110 km atraktivnih putova.

Subota i nedjelja tradicionalno su rezervirane za njihovo markiranje. Do sada su staze markirali članovi planinarskih društava „Mosor“ i „Split“ a ovog vikenda pridružili su nam se članovi planinarskog društva „Vis“ koji su, zbog nepostojanja veze između otoka Hvara i Visa, doplovili jedrilicom. Uskoro slijedi provjera markacija od strane članova HGSS-a te snimanje staza GPS-om radi izrade podloge za izradu mape pješačkih staza otoka Hvara. Nakon toga slijedi postavljanje putokaza i informacijskih tabli. Iako je otok Hvar omiljeno odredište turista u potrazi za aktivnim odmorom očekuje se da će ovaj projekt pomoći da se Hvar još bolje pozicionira na ljestvici destinacija aktivnog turizma. S obzirom da šetači dolaze u predsezoni i postsezoni projekt, dakle kad nisu velike vrućine i kad nema mnogo gostiju, uređenje pješačkih staza može značajno pridonijeti produženju turističke sezone.

U petak navečer, u prostorijama novoosnovanog planinarskog društva Hvar na Fortici, upriličeno je prvo predavanje. U uvodnom govoru, predsjednik PD Hvar Radovan Draganić pozdravio je četrdesetak Hvarana zainteresiranih za planinarstvo te ih pozvao da se pridruže. O temi „Uvod u planinarstvo“ uz projekcije izlagao je poznati planinar i HGSS-ovac Mladen Mužinić – Frfa koji je u petak gostovao na Free For radiju.

Sastanci Planinarskog društva Hvar održavaju se svake srijedu u 18.00 u prostorijama bivšeg restorana na Fortici a sljedeće predavanje o planinarstvu očekuje se vrlo skoro.

Za OH: Siniša Matković – Mikulčić (Secret Hvar DMC )

Foto: Siniša i FotoFor

Izvor:www.otok-hvar.comProtected with SiteGuarding.com Antivirus