ODRŽANA SKUPŠTINA HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

ODRŽANA SKUPŠTINA HCK

U Zagrebu je 27.ožujka 2013.godine održana zajednička sjednica Skupštine Hrvatskog Crvenog križa 20.i 21.saziva .

Zastupnici Skupštine HCK 20.saziva razmatrali su, a zatim je jednoglasno prihvatili izvješće o radu,financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za mandatno razdoblje 2009.-2012.godine. Izvješće o radu prezentirao je izvršni predsjednik HCK prim.dr.sc.Nenad Javornik, dr.med. Zastupnica 20.saziva iz Gradskog društva Crvenog križa Hvar bila je Anamarija Paduan.

Novi,21. saziv Skupštine HCK za mandatno razdoblje 2013.-2016.čini ukupno 145 zastupnika i to:110 iz općinskih/gradski društava,21 zastupnik županijskih društava i 14 zastupnika iz redova počasnih članova HCK.

Zastupnici 21.saziva Skupštine (zastupnica ovog saziva je Maja Budrović) prihvatili su plan djelovanja HCK za razdoblje 2013.-2016.godine,a zatim su izabrali novo rukovodstvo .

Za predsjednika HCK jednoglasno je izabran dosadašnji predsjednik prim.Josip Jelić,dr.med. Za potpredsjednika HCK izabrani su Franjo Gregorić i Josipa Rimac.

Odlukom Skupštine izabran je GLAVNI ODBOR HCK, u čijem su sastavu predsjednik i dvoje potpredsjednika,a ima 23člana. Tajnim glasanjem zastupnici su izabrali još 20 članova. To su (poredani po broju glasova):Štefica Pasović,Ivan Radeljak, Vesna Ivančić,Željko Grubišić,MAJA BUDROVIĆ,Nenad Javornik,Ludvig Matić,Zoran Prpić, Damir Kovačević,Zvonko Domačinović,Štefica Balog, Nela Orlović,Vladimir Brkljačić, NadaBadurina,Ljubicaukanović,BoreGalac,Franjo Husinec, Marija Jakominić,Josip Rener,Radmila Reli-Zerdin.

U nastavku sjednice zastupnici su izabrali sedam članova Nadzornog odbora i to su : dr.Danica Kramarić,Ivona Jakić Bajo,Zdenka Blažičević,Karmela Caparin ,TOMISLAV GOJO, Ivica Smiljan i Damir Valić.

Crveni Križ otoka Hvara .Protected with SiteGuarding.com Antivirus