Nova autocisterna stiže i hvarskom DVD-u

Svečanoj primopredaji vatrogasnih vozila specijalne namjene za 7 jedinica lokalne samouprave održanoj danas u Splitu nazočili su gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak i predstavnici DVD Hvar – predsjednik Mate Jeličić, zapovjednik Nikola Škare i član Nikola Cetto. Ključeve su uručili Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, a primopredaji vatrogasnih vozila nazočili su i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković.

Radi se o prvoj grupi od 16 vatrogasnih vozila za 14 jedinica lokalne samouprave za koje je Županija splitsko-dalmatinska, na inicijativu Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, napravila zajedničku javnu nabavu. Radi se o autocisternama od osam tisuća litara koje je proizvela tvrtka Ziegler Hrvatska, a nabavu kojih je Županija sufinancirala s 20 posto, a gradovi i općine s 80 posto vrijednosti vozila. Danas je izvršena primopredaja ključeva gradonačelnicima, načelnicima, predsjednicima i zapovjednicima DVD-ova gradova Hvara, Kaštela, Komiže, Makarske i Trogira te općina Okrug i Sućuraj.

Nova cisterna na otok stiže već danas poslijepodne, a primopredaja u DVD-u Hvar bit će upriličena u 17 sati.Protected with SiteGuarding.com Antivirus