Na stranicama Grada Hvara nije objavljena vijest o otkazivanju procesije “Za Križen”

Danas je na portalima Jutarnji.hr i Index.hr objavljena netočna informacija o otkazivanju tradicionalne procesije “Za Križen”, gdje se kao izvor informacije navode službene stranice Grada Hvara.

Ovim putem obavještavamo javnost da na stranicama www.hvar.hr nije objavljen nikakav tekst o održavanju procesije.

Prema našim saznanjima na portalima je kao izvor korišten lanjski tekst o procesiji sa stranica jedne turističke agencije te je, bez provjere informacija u Župi Jelsa i Turističkoj zajednici općine Jelsa na čijem području se UNESCO-om zaštićena procesija i održava, plasiran kao vijest, koju su prenijeli brojni drugi portali. Iako su u međuvremenu neki mediji objavili ispravke o održavanju procesije kao i o izvoru informacija, neprofesionalnim pristupom i neprovjerenim pisanjem šteta je već napravljena.

Prema za sada dostupnim podacima objavljenim na stranicama Turističke zajednice općine Jelsa, procesija će se održati sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama. Izmjene o održavanju same procesije su moguće, očekuje se  odgovor Stožera civilne zaštite o možebitnim promjenama o broju sudionika, pridržavanju mjera i načinu održavanja. U procesiji je za sada dozvoljeno 50 sudionika i to samo osobe koje odabere križonoša.

Više o procesiji i održavanju na stranicama Turističke zajednice općine Jelsa.

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus