Kreće 21. Prix Marulić

Povijesni prostori grada Hvara i ove će godine od 20. do 25. svibnja ugostiti Međunarodni festival igrane i dokumentarne radio drame Prix Marulić. U svom 21. izdanju u produkciji Dramskog programa Hrvatskoga radija, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma, festival će predstaviti 37 radiofonijskih radova iz 18 zemalja. Radijska ostvarenja 22 nacionalne i nezavisne produkcijske kuće natjecat će se u tri kategorije: igrana, dokumentarna i kratka forma.

Pod egidom Starim tekstovima u pohode (tematika radova mora biti starija od 1921., kad ja na BBC-ju emitirana prva radijska drama), već puna dva desetljeća Prix Marulić oduševljava ambijentalnošću lokacija slušanja, koja su otvorena i za publiku. Nakon službenog otvaranja u prostoru nekadašnjeg dominikanskog samostana sv. Marka u subotu, 21. svibnja u 21 sat, slušanja će se održavati u vrtu Ljetnikovca Hanibala Lucića, u prostoru zvjezdarnice Opservatorija Hvar na utvrdi Napoljun, klaustru Franjevačkog samostana, u vrtu Palače Radošević, na Venerandi i na tvrđavi Fortica. Ulaz je slobodan.
Kompletan program i lokacije potražite na službenim stranicama Festivala: http://www.hrt.hr/330173/prix-marulic-2015/programme-schedule-2016 ili na https://www.facebook.com/PrixMarulic/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

marulic prix hvar 2017Protected with SiteGuarding.com Antivirus