Hvarani opet u vrhu na županijskom natjecanju Crvenog križa

Mladi Crvenog križa otoka Hvara i njihovi mentori sudjelovali su u subotu na županijskom natjecanju u Pločama. Evo izvještaja ravnateljice hvarskog Crvenog križa, Maje Budrović.

Dobro organizirano natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa iz znanja o Crvenom križu i prvoj pomoći, koje je održano u Pločama 5. travnja 2014. godine, urodilo je dobrim rezultatima za Hvarane.  Natjecalo se 16 društava Crvenog križa iz dvije županije u kategorijama mladež i podmladak. Konkurencija je bila izuzetno jaka. Pločani su vrlo ljubazno dočekali sudionike natjecanja gdje je uživalo tristotinjak crvenokrižaša. Druženje i uživanje u Bačinskim jezerima, čemu je pridonijelo i lijepo vrijeme bilo je izuzetno pozdravljeno. Naporno natjecanje koje je uslijedilo u subotu trajalo je od 9 do 15 sati, a slavili su:
- kategorija mladež: 1. mjesto Split, 2. mjesto Hvar-Jelsa, 3. mjesto Dubrovnik
- kategorija podmladak: 1. mjesto Split, 2. mjesto Dubrovnik, 3. mjesto Hvar.
Svi ostali su četvrti. Napomena: Srednja škola Hvar-Jelsa imala je svega 2 boda manje od prvoplasiranih tako da im zaista treba čestitati. Podmladak Osnovne škole Hvar je također zaslužio izvrsno 3. mjesto, a imali su istog dana i drugo sučeljavanje na dramskom polju, pa im je to dodatno otežalo situaciju.

BRAVO, DRAGI NAŠI MLADI CRVENOG KRIŽA, BRAVO MENTORI I SURADNICI. Mi smo mali kao Društvo s minimalno mogućnosti i time je naš plasman bolji jer imamo veliko srce.

Crveni križ Hvarzupnatjecanje 10Protected with SiteGuarding.com Antivirus