Bahrain Merida i McLaren zajedno u Hvaru

 

Predstavljanje biciklističkog tima Bahrain Merida Pro Cycling Team svjetskoj javnosti održano je jučer u Arsenalu, u okviru pripremnog kampa koji se tijekom prosinca održava u Hvaru.

Tom prilikom predstavljena je i prestižna suradnja s McLarenom koji će od sljedeće godine podupirati poznati tim ponajboljih biciklista današnjice.

Poznatim zvijezdama profesionalnog biciklizma s World Tour licencom i njihovom stručnom timu ovoga tjedna su se u Hvaru pridružili i gosti, poslovni partneri te novinari i sponzori. Medijske kuće iz cijeloga svijeta od 12. do 14. prosinca imaju jedinstvenu priliku družiti se s biciklistima Barhain Merida tima i njihovim stručnim osobljem, a osim mogućnosti sudjelovanja u pripremama i treningu te zabavne utrke FUN BIKE RIDE po otoku, organizatori i domaćini pripremili su im i otkrivanje gastronomskog blaga lokalne otočke kuhinje, koju je UNESCO uvrstio u nematerijalnu baštinu svijeta.

Zadovoljni prošlogodišnjom suradnjom s domaćinima, Turističkom zajednicom grada Hvara, Gradom Hvarom i hotelskom kućom Sunčani Hvar te oduševljeni svim ljepotama i prednostima našega otoka, Barharin Merida tim provest će dva tjedna na zahtjevnim pripremama u koje je uključeno ukupno 160 ljudi. Potporu u organizaciji i ove je godine dala Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u okviru projekta promocije i ulaganja u razvoj cikloturizma u Dalmaciji.

3BahrainMeridaHvar

S obzirom da samo jednom godišnje čitav tim boravi na jednom mjestu, izuzetna je čast da su izabrali upravo Hvar za svoje pripreme te da na našem otoku ponovno  treniraju velika biciklistička imena poput proslavljenog Vincenza Nibalija. Također, ovo je potvrda višegodišnjeg ulaganja u razvoj biciklističke infrastrukture što ga je pokrenula Turistička zajednica grada Hvara, u suradnji s ostalim turističkim zajednicama na otoku. Ovi projekti, uz sve prirodne i mikroklimatske prednosti, čine otok Hvar atraktivnom destinacijom cjelogodišnjeg aktivnog turizma.

TEAM BAHRAIN MERIDA Presentation during training camp on Hvar in Croatia

Foto: Jakša KuzmičićProtected with SiteGuarding.com Antivirus