Počeo 6. festival levande u Velom Grablju

Šesti festival levande u Velom Grablju u organizaciji Udruge Pjover otvoren je danas, u petak, žetvom lavande u okolici Veloga Grablja i radionicom suhozida u suradnji s viškom Udrugom “4 grada Dragodid”. U okviru dvodnevne manifestacije bit će otvoreno nekoliko tematskih izložbi, održat će se predavanja i radionice  kojima je levanda zajednički nazivnik, uz sajam otočkih proizvoda i proizvoda od levande, te tradicionalnu dalmatinsku spizu.
U petak, 27.06., u 20 i 30 održat će se književna večer sa Senkom Karuzom i gostima Miroslavom Mičanovićem i Zoranom Ferićem, a nakon čega će hvarski zbor Stella Maris nastupiti s repertoarom gospela i duhovnih pjesama “Raspsodija u ljubičastom”.
U subotu, 28.06., u 11 sati Baletni studio Hvar otplesat će “Pozdrav levandi”, održat će se likovne radionice za djecu i odrasle, te tradicionalno kuhanje levande. U 20 sati udruga “Viola Odorata” organizira modnu reviju “Levanda girls”, a u 22 sata festival se zatvara koncertom grupe “Stampedo”.
Tijekom trajanja Festivala organiziran je prijevoz ih Hvara do Velog Grablja i natrag. Polasci su u 9 i 30, 11 i 30, 13 i 30, 15 i 30, 17 i 30, 19 i 30 i u 20 sati. Zadnji polazak iz Velog Grablja je u 22 i 40. Iz Hvara se kreće s autobusnog kolodvora na Dolcu, cijena karte u dva smjera je 50 kuna.
Organizator festivala, udruga Pjover, u suradnji s Crvenim križem pola prihoda sa svoga štanda donirat će u humanitarne svrhe.
Pokrovitelj festivala je Grad Hvar, Turistička zajednica, Udruženje obrtnika otoka Hvara, Jamnica d.d., Žuvela d.o.o., projekt Mediteransko ljekovito bilje i LAG Škoji. Medijski pokrovitelj je portal Otok Hvar.
festlev 06buspisac
 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO