Zbog obilnih kiša odgođeno kopanje hvarske „Škatule za sne“

– Priopćenje za medije-

 

Zbog obilnih kiša odgođeno kopanje hvarske „Škatule za sne“

Iako je Hvar poznat kao najsunčaniji hrvatski otok, obilne kiše u ožujku ipak ga nisu zaobišle. Kiše su natopile tlo, te zbog toga ono nije pogodno za kopanje „Škatule za sne“, koje je bilo predviđeno za 24. ožujka.

Hvarska “Škatula“ je odlučila dočekati travanjsko sunce. Novi datum akcije čiji je cilj povodom proslave 400 godina hvarskog kazališta, očuvati kulturno bogatstvo i bogatu tradiciju koju Hvarani stoljećima njeguju, je 6. travnja 2013.

Za točno 100 godina od zakapanja, tadašnji hvarski gradonačelnik će otkopati „Škatulu za sne“, te svojim sugrađanima podijeliti bogatstvo naše kulture i vremena kojeg živimo.

Svakako rezervirajte u svojim kalendarima 6. travnja, kao dan kada će u gradskom parku Hvarani svečano zakopati posebno dizajniranu vremensku škrinju s prikupljenim kulturnim vrijednostima našeg vremena. Zakapanje „Škatule“ biti će popraćeno pravom malom proljetnom proslavom na kojoj neće nedostajati pjesme, zabave i veselja. O pojedinostima same proslave ćemo vas naknadno obavijestiti.

S poštovanjem,

Ured gradonačelnika

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO