Sutra počinju 50. Dani hvarskoga kazališta

15326451_1280942255316191_8610280335257706031_n

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zagreb, Književni krug Split, Grad Hvar i udruga Hvarsko pučko kazalište, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, organiziraju znanstveni skup 50. Dani hvarskoga kazališta koji će od 16. do 20 svibnja u Hvaru okupiti ugledne teatrologe, kazališne stručnjake i umjetnike. U programu skupa, koji u srijedu, 17. svibnja u 9 sati, službeno otvara i vodi predsjednik Odbora Dana hvarskog kazališta akademik Boris Senker, bit će predstavljeno 50 znanstvenih izlaganja te zbornik radova 49. Dana hvarskoga kazališta.

Teme ovogodišnjeg jubilarnog izdanja su „Hvarsko komunalno kazalište u kontekstu mediteranskih komunalnih kazališta“ i „Promjene očišta: hrvatska književnost i hrvatsko kazalište te znanost o njima u proteklih pola stoljeća“.

Raspored izlaganja možete pronaći na poveznici: 50. DHK – programska knjižica

U dramskom dijelu programa u najstarijem javnom kazalištu Europe, utemeljenom 1612. godine, gostovat će četiri nacionalna kazališta iz Dalmacije, a otvara ga ansambl dubrovačkog Kazališta Marina Držića predstavom „Krijesnice“, autorice Tene Štivičić, u režiji Paola Tišljarića u utorak, 16. svibnja. U srijedu HNK Split gostuje s predstavom „Priče iz Vukovara“, autorskim projektom mladog glumca Pere Eranovića, a u četvrtak, 18. svibnja HNK Zadar: „A di smo sad, moja Stoše?“, autora Živka Nižića, u režiji Zorana Mužića. HNK Šibenik u suradnji s Teatrinom Grdelin sudjeluje monodramom „Moj slučaj – Vlado Gotovac“, u dramaturgiji, režiji i izvedbi Borisa Svrtana.

Sve predstave odigrat će se u hvarskom kazalištu s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO