Rotacija brodova na linijama splitskog područja

Državni brodar Jadrolinija objavio je obavijest o rotaciji brodova na linijama splitskog područja koju prenosimo u cijelosti.

 

Kako bi se povećao kapacitet prijevoza putnika i vozila, od 06.05. trajekti Petar Hektorović i Bartol Kašić održavaju državnu liniju Split – Vela Luka – Ubli. Slijedom ove rotacije, državnu liniju prema Visu preuzeo je trajekt Zadar. Na državnoj liniji Split – Stari Grad (Hvar) plove trajekti Faros i Tin Ujević, a plovidba će se od 09.05. održavati prema plovidbenom redu niske sezone, odnosno s pet dnevnih putovanja. Red plovidbe pogledajte OVDJE.

Na istoj liniji, kako bi se dodatno odgovorilo na povećanje prometa, na dane 09. i 12.05. u 08:30 iz Splita te u 11:30 iz Starog Grada te 11.05. cijeli dan plovit će trajekt Marko Polo.

Riječ je o privremenom, a ne dugoročnom rješenju, kojim se odgovara na potrebe otočana i putnika za većim kapacitetom prijevoza do priključivanja trajekata Korčula i Oliver na državnu liniju Split – Vela Luka – Ubli. Preuzimanje linije od strane ovih trajekata očekujemo vrlo skoro.

 

Foto: Jadrolinija

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO