Predstavljanje strategije energetske tranzicije otoka Hvara

U srijedu 12. kolovoza s početkom u 9 sati u galeriji Arsenal u gradu Hvaru bit će predstavljena strategija energetske tranzicije izrađena u suradnji s Tajništvom za čistu energiju EU otoka.

Uvodnu riječ održat će gradonačelnik grada Hvara, Rikardo Novak, a strategiju će predstaviti Ana Marija Jakas iz tvrtke izrađivača strategije Vivo Somnia.

U kontekstu mogućnosti koje nam donosi novo financijsko razdoblje i strategija EU “Zeleni plan”, Maja Pokrovac će ispred udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske (OIEH) predstaviti plan oporavka i mogućnosti za otočane u području korištenja obnovljivih izvora energije.

S obzirom na to da za uspješnost cijelog procesa smatramo ključnim aktivno uključivanje svih dionika, Maja Jurišić ispred Pokreta otoka predstavit će ulogu zajednice i važnost uključivanja lokalnih samouprava i građana u razvojne projekte.

U svrhu jačanja kapaciteta i uspostavljanja informativno savjetodavnog centra za otoke, Pokret otoka i udruženje OIE Hrvatska potpisat će sporazum o strateškom partnerstvu. Cilj ove suradnje je osigurati pravovremeno informiranje i pripremu projekata spremnih za financiranje na područjima hrvatskih otoka te aktivno zalaganje za dobrobit otočnih zajednica i njihovo sudjelovanje u razvojnim projektima.

Na ovaj događaj pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u daljnjim aktivnostima energetske tranzicije i građenje zajednice na otoku Hvaru. OBVEZNA je prijava dolaska na mail pokret.otoka@gmail.com zbog osiguravanja svih mjera preporučenih od HZJZ-a, a u svrhu sprečavanja širenja COVID-19 virusa.

Više o programu na poveznici: https://www.otoci.eu/hvar-buducnost-energetske-tranzicije-otoka-hvara/

energetska tranzicija otoka hvara 01

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO