Počinje Advent u Hvaru: najbogatiji program do sad

Ovoga vikenda u gradu Hvaru počinje božićno-novogodišnji program tijekom kojega će se do 7. siječnja na 10 lokacija održati ukupno 77 događanja za sve generacije, a na radost svih stanovnika otoka Hvara bit će ponovno postavljeno klizalište na glavnom gradskom trgu.

Organizatori, Grad Hvar, Turistička zajednica grada Hvara i novoosnovana gradska Javna ustanova u kulturi HVAR 1612, uz brojna gostovanja i ove godine nastavili su uspješnu suradnju s gradskim udrugama, društvima i ustanovama te Župom Hvar, što je rezultiralo najbogatijim programom do sad, s posebnim naglaskom na dječje aktivnosti koje broje ukupno 26 događanja.

„Zadovoljstvo nam je što bogatim programom s više od 150 izvođača možemo razveseliti naše sugrađane i posjetitelje, osobito djecu, a oduševljenje koje je lani izazvalo postavljanje prvog pravog klizališta na glavnom gradskom trgu ponukalo nas je da tu čarobnu ledenu priču ponovimo i ove godine“, poručio je gradonačelnik Rikardo Novak te dodao da ga osobito veseli uključivanje novoosnovane gradske Javne ustanove u kulturi HVAR 1612 u aktivnu pripremu programa.

Adventski program uključuje koncerte klasične i duhovne glazbe u kazalištu i hvarskim crkvama, nastupe rock i pop izvođača na otvorenom ispred Lođe, gostovanja kazališnih predstava u najstarijem komunalnom kazalištu Europe, razne kreativne radionice i čitaonice za djecu, tradicionalnu podjelu bakalara i božićni sajam, projekcije filmova i zabavni kviz, kao i Doček Nove godine na Silvestrovo u podne. U Novu godinu Hvarani će ući uz nastup Vox Box Benda na Pjaci.

„Ovogodišnji adventski program može biti dobar razlog da posjetitelji otkriju zbog čega Hvarani toliko uživaju na otoku sunca zimi. Iako volimo reći da ovo vrijeme pripada otoku i otočanima i da u njemu dopuštamo i sebi i prirodi regeneraciju nakon sezone, pozivamo sve ljude dobre volje da otkriju čaroliju zime na Hvaru i zajedno s nama uživaju u najljepšem dobu godine. Vjerujemo da će među raznolikim adventskim događanjima čak i najmrzovoljniji Grinch pronaći nešto što će ga razveseliti“, optimistična je direktorica Turističke zajednice grada Hvara Iva Belaj Šantić.

Adventske kućice bit će postavljene na Trgu sv. Stjepana ispred Lođe od 8. prosinca do 7. siječnja, gdje će biti i glavna pozornica za koncertne nastupe. Korisnici kućica najavili su prigodnu gastronomsku ponudu za predblagdansko vrijeme, ali i poneko inovativno gastro iznenađenje uz dobru zabavu, zanimljive turnire i tradicionalnu tombolu.

Novost za djecu ove godine bit će Medena kućica pored klizališta na Pjaci, a dječji program odvijat će se i ispred Lođe, u Arsenalu i kazalištu, Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar, u prostoru zajednice Fabrika 35 te na igralištu NK Hvar u Križnoj luci. Uz radionice, čitaonice, ples i druženje, pripremaju se i posebna iznenađenja za sv. Nikolu i sv. Luciju. Klizalište na Pjaci s prigodnim zabavnim programom i školom klizanja bit će otvoreno od 9. prosinca do 15. siječnja.

Kraj kalendarske godine za Hvarane je tradicionalno obilježen sportskim aktivnostima, pa tako 42. drugo izdanje Novogodišnjeg turnira u malom nogometu na igralištu Tenis počinje prvog vikenda u prosincu, a veliko finale održat će se na Silvestrovo u podne. 47. Međunarodna novogodišnja regata za klase ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4 trajat će od 27. do 30. prosinca, a na Staru godinu jedrit će se navigacijski Memorijal Zdenka Roića. Devetu godinu za redom hrabro se uskače u Novu na kupalištu Bonj, 1. siječnja u 13 sati. Zabavni dio će se nastaviti i u prvom tjednu 2024., uz program iznenađenja na samom zatvaranju 7. siječnja.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO