ODGOVOR UPRAVE JADROLINIJE O OTKAZIVANJU PLOVIDBI NA LINIJI 635 SPLIT- STARI GRAD

Na upit Grada Hvara u kojem je od Uprave Jadrolinije tražena informacija o razlozima opetovanih otkazivanja polazaka na liniji 635 Split – Stari Grad te zamjensko rješenje u ovakvim slučajevima, zaprimljen je sljedeći odgovor:

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

“Prije svega želimo reći da smo svjesni od kolikog je vitalnog značaja za stanovnike otoka povezanost s kopnom trajektnim i brzobrodskim linijama. No, u situacijama koje ste naveli, vremenski uvjeti su zaista bili ekstremni. Osim toga, problem nisu samo ekstremni uvjeti koje trajekt „Zadar“ može svladati bez većih problema, čemu ide u prilog i činjenica koju ste istaknuli da je posljednjih godina trajekt „Zadar“ bio jedina pouzdana veza i u najtežim vremenskim prilikama, a prekidanje te linije bilo je izuzetno rijetko. Ono što je vrlo nesigurno u takvim ekstremnim uvjetima jest pristajanje u luci Split. Na trajektu „Zadar“ su ukrcani neki od naših najiskusnijih zapovjednika. Upravo prema procjeni jednog od njih koji je trenutačno ukrcan na trajektu „Zadar“, pokušaj uplova u splitsku luku na dan 25.11. zbog ekstremnih uvjeta doveo bi do ugroze ponajprije putnika, a onda i broda i posade. Ne umanjujući probleme do kojih je došlo uslijed neuplovljavanja i u potpunosti razumijevajući problem odsječenosti otoka od kopna, smatramo da sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu. Naše posade su stručne, educirane i iskusne i ne treba sumnjati u njihove odluke koje se prvenstveno donose zbog sigurnosti putnika.

 

Srdačno

Ured Uprave Jadrolinije”

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO