Novi olimpijski sport, 3×3 košarka, ovoga vikenda po prvi put u Hvaru

3x3-plakat-180x150

Nakon što je premijerno izdanje PRO 3×2 Tour prošle godine odigrano na atraktivnim lokacijama u deset hrvatskih gradova i završeno velikim finalom u pulskoj Areni, druga sezona 3×3 košarke kreće ovoga vikenda u našem gradu, u organizaciji PRO 3X3 udruge, uz potporu Turističke zajednice grada Hvara, Grada Hvara i hotelske kuće Sunčani Hvar.

Hvarska Pjaca otvara niz od deset sjajnih lokacija na kojima će se od svibnja do sredine kolovoza moći uživati u sportskim potezima 3×3 košarkaških majstora.

Spektakl na hvarskoj Pjaci održat će se u subotu i nedjelju u večernjim satima, u trajanju od 19 do 23 sata, kada će biti organizirana natjecanja seniorskih ekipa, a već u subotu u 10 sati najmlađi se moći sudjelovati u pripremama za nedjeljni Kids Day. Naime, program u poslijepodnevnim satima drugog dana, 21. svibnja, obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. U okviru događanja bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura.

Pro3x3 jedinstven je sportsko-turističko-edukativni događaj natjecateljskog karaktera, održava se u okviru sportsko-turističkog projekta koji su pokrenuli Udruga PRO 3×3 i tvrtka Energy Basket d.o.o., a podržavaju ga Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i sporta RH te HEP. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva skupljat će bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura koji će biti organiziran 11. i 12. kolovoza 2023. u Šibeniku. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

Registracije na: Prijava za PRO 3X3, a više informacija o događanju na web stranici Turističke zajednice Grada Hvara: https://visithvar.hr/hr/pro-3×3-tour-u-hvaru/

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO