Noć tvrđava 2023: koncert klape Luše i tematski razgledi danas na Fortici

10-festival-04

Grad Hvar se i ove godine pridružuje manifestaciji Noć tvrđava / Night of Fortresses čije će se drugo izdanje održati 5. svibnja na brojnim utvrđenim lokalitetima u regiji.

Grad Hvar za Noć tvrđava 2023. posjetiteljima poklanja besplatan ulaz, tematske razglede tvrđave uz licencirane vodiče, vođenu šetnju Parkom dr. Josipa Avelinija i večernji koncert klape Luše iz Splita, apsolutnih pobjednica 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu 2021 godine.
PROGRAM NOĆI TVRĐAVA U HVARU:
11 sati – obilazak tvrđave uz turističkog vodiča
17 sati – „Put Fortice s biologom“, stručni razgled Parka dr. Josipa Avelinija (okupljanje na južnom ulazu u park)
18 sati – obilazak tvrđave uz turističkog vodiča
20.30 sati – koncert klape Luše (Split)
Projekt FORTITUDE prvi put je prošle godine provela Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik kao nositelj, zajedno s partnerima Gradom Karlovcem, Gradom Banja Lukom i Opštinom Bar, na 45 fortifikacija u tri države. Noć tvrđava na ovogodišnjim je Danima hrvatskog turizma osvojila priznanje HTZ-a kao finalist u kategoriji događaj godine, a priznanje HTZ-a kao i uspješno umrežavanje s europskim asocijacijama koje okupljaju utvrđene gradove i lokalitete dokaz da je Noć tvrđava obogatila kulturno-turističku ponudu u predsezoni i uspješno otvorila novi vid suradnje među gradovima i organizacijama koje upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom.
Noc tvrdjava 2023-01
Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO