Izvršni odbor Uefe zasjeda u Hvaru

Predstavnici Europskog nogometnog saveza (UEFA) i legende svjetskog i hrvatskog nogometa okupit će se sljedećeg tjedna u Hvaru, gdje će se u utorak, 20. rujna, u povijesnoj zgradi Arsenala održati sjednica Izvršnog odbora krovne europske nogometne organizacije.

Na samoj sjednici Izvršnog odbora bit će utvređene procedure ždrijeba kvalifikacija za UEFA EURO 2024, izabran domaćin za UEFA Europsko prvenstvo u futsalu za igrače do 19 godina 2022./23. te analizirani izvještaji o aktivnostima Uefinih odbora.

Ranije istoga dana, u organizaciji Uefe, domaćina skupa HNS-a i Nogometnog kluba Hvar, na nogometnom igralištu u Križnoj luci bit će organiziran Festival nogometa kao dio Uefinog programa „Nogomet u školama“, uz sudjelovanje školske djece s čitavog otoka Hvara. Uz predsjednika Europskog nogometnog saveza Aleksandra Čeferina na Festivalu nogometa sudjelovat će i nogometne legende Luis Figo, Zvonimir Boban, Robbie Keane, Richardinho, Nadine Kessler i Dario Srna, a kroz zabavu i druženje djece s poznatim nogometašima promovirat će se sportske aktivnosti i projekti unutar školskog sporta.

„Zahvaljujemo HNS-u i predsjedniku Uefe Aleksandru Čeferinu na ukazanom povjerenju, siguran sam da će se Hvar, kao i toliko puta do sad, pokazati izvrsnim domaćinom. Veselimo se što će visoki predstavnici nogometnog svijeta osobno doživjeti bogatu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu našeg grada i otoka“, istaknuo je gradonačelnik Hvara Rikardo Novak.

Grad Hvar, Turistička zajednica grada Hvara i hotelska kuća Sunčani Hvar će, kao partneri Hrvatskom nogometnom savezu u organizaciji ovog međunarodnog skupa, imati priliku još jednom potvrditi status sjajnih domaćina i ugled Hvara kao poželjne destinacije za sportski i kongresni turizam.

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO