HVARSKI „CRVENI KRIŽ U PLAVOM OKVIRU“

Ekološki projekt „Crveni križ u plavom okviru“ nastavljen je i na Hvaru. Tako je proteklog vikenda, 30.09. i 01.10. 2017. očišćeno podmorje hvarske gradske luke u organizaciji ronilačkog centra Viking, Gradskog društva Crvenog križa Hvar, Nautičkog centra i Turističke zajednice Grada Hvara.

Vrijeme je poslužilo vrijedne ronioce koji su prikupili gotovo tonu raznog otpada, najviše predmeta od stakla, metala, plastike i konopa.

Aktivisti i djelatnici Crvenoga križa bili su na raspolaganju u akciji tako da su poslužili užinu : sendviće, krafne , vodu i kavu. Na svu sreću nije trebala posebna intervencija pružanja prve pomoći, osim male želučane tegobe jednog od ronioca.

Zbog intenzivnog pomorskog prometa koji se odvija u tom dijelu akvatorija grada Hvara, to je područje ekološki jako zagađeno. Zbog toga je zaključeno da bi trebalo imati opsežnije i češće akcije čišćenja podmorja.

Ovakvim ekološkim akcijama se nastoji podići svijest javnosti o potrebama zaštite okoliša, odnosno podmorja i priobalja, kako bi se ukazalo na potrebu za odgovornim ponašanjem prema moru i obali.

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO