Dani žena u hvarskom kazalištu

Povodom Međunarodnog dana žena u hvarskom kazalištu u utorak i srijedu, u organizaciji Grada Hvara, bit će održana dva događanja posvećena ženama.

Predstava „Korak po korak“, nastala po tekstu britanskog dramatičara Petera Quiltera i u režiji Marka Torjanca, u kojoj igraju Jasna Bilušić, Vanda Winter i Marija Borić Jerneić, gostuje u utorak, 8. ožujka.

Realizirana u koprodukciji Kazališta Planet Art i Kazališta Komedija predstava “Korak po korak“ donosi priču o tri prijateljice koje se konačno sastaju u namjeri da savladaju dugo odgađani uspon na planinu gdje potpuno neočekivano nailaze na odgovore koji im, naravno, donose nova pitanja.

Svaki uspon predstavlja izazov. Osvajanje planinskih vrhunaca zbog toga je uvijek metafora životnih izazova, izbora, vlastitih snova kao i neizvjesnosti života samog. U podnožju planine koju želimo osvojiti, na samom početku puta, baš kao i u mladosti, zajedno se sa svojim prijateljima, nalazimo se na manje više istim startnim pozicijama; sve su nam mogućnosti još otvorene, svi snovi ostvarivi, a prije svega sve nas krasi isti entuzijazam, optimizam kao i velika očekivanja. Svi se nadamo da ćemo uspon što uspješnije savladati, osvojiti vrhunce kojima stremimo i zadovoljni s vrha pogledati prema putu koji smo prešli.

U srijedu, 9. ožujka, koncert će održati  Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautorica i svestrana umjetnica iz skupine najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Sara Renar stiže u hvarsko kazalište u okviru svoje kazališne turneje Sara Renar 2022 Theatre Tour, koju otvara koncertom u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku u utorak, a nakon Hvara nastupit će u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku.

U posljednjih pet godina Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima.

Posljednji studijski album Sare Renar “Šuti i pjevaj” objavljen je u izdanju Croatia Records na Dan žena (ujedno i Sarin rođendan) 2021. godine, a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri koji je potvrđen i sjajnim koncertnim nastupima u HNK Šibenik te u Aquarius klubu u Zagrebu. Ovim albumom Sara je u prepoznatljivom spoju elektroničke glazbe i svog kantautorskog izričaja iznijela teme poput položaja žena u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih i prijateljskih odnosa.

Kazališna turneja Sare Renar u organizaciji „Pozitivnog ritma“ sufinancirana je putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

 

Oba događanja počinju u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti sat vremena prije početka, na blagajni kazališta.

Sukladno novim epidemiološkim mjerama, broj ulaznica je ograničen, a za ulazak nisu potrebne digitalne EU COVID potvrde.

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO