Aktivnosti na pomorskom dobru u Hvaru sufinancirane od Splitsko-dalmatinske županije

U okviru Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2022. godinu, Grad Hvar je, sukladno ugovoru o sufinanciranju, u 2023. proveo aktivnosti na području Galešnika i uvale Podstine.

Odlukom o odabiru projekata i raspodjeli sredstava projektu „Sanacija pristana na otočiću Galešnik u hvarskoj luci“ dodijeljeno je sufinanciranje u iznosu od 4.645,30 eura. Ukupna vrijednost investicije je 11.000 eura. U sklopu realizacije projekta na Galešniku je tijekom ljeta 2023. godine saniran glavni pristan, očišćen od obraštaja, zamijenjeni su oštećeni i dotrajali kameni blokovi te je izvršeno je betoniranje u jednostranoj oplati. Izvođač radova je Nautički centar Hvar.

Projektu „Izrada glavnog projekta sanacije obalnih suhozida i obalne staze uz more u području uvale Podstine u Hvaru“, Odlukom o odabiru projekata i raspodjeli sredstava dodijeljeno je sufinanciranje u iznosu od 6.636,14 eura. Ukupna vrijednost projekta je 16.175 eura, tijekom 2023. godine izrađen je Glavni projekt sanacije obalnih suhozida i obalne staze uz more na području Podstina s troškovnikom za obalni zid, potporne zidove i obalnu šetnicu. Projektant je Kulić – inženjerski biro d.o.o..

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO