Advent u Hvaru: radost druženja uz glazbu, predstave, dobru spizu i – klizanje

Hvarski božićno-novogodišnji program u organizaciji Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara s planiranih čak 70 događanja (i ponekim iznenađenjem) obilježit će koncerti vrsnih glazbenika, predstave za velike i male u najstarijem javnom kazalištu Europe i u Arsenalu, projekcije filmskih hitova, kreativne radionice i čitaonice za djecu, kvizovi i nastupi iluzionista, sportske aktivnosti na otvorenom i velika novost u gradu sunca: klizalište na Pjaci.

Adventske kućice bit će postavljene na glavnom gradskom trgu ispred Lođe od 3. prosinca do 3. siječnja, a ugostitelji su već najavili bogatu gastronomsku ponudu u kojoj će se, uz tradicionalne blagdanske delicije, pronaći i gastro iznenađenja te dodatne zabavne aktivnosti za goste.

Božićno-novogodišnji program, u kojem i ove godine sudjeluju gradske udruge, društva i ustanove te Župa Hvar, započinje u subotu, 26. studenoga, paljenjem 1. adventske svijeće na hvarskoj Pjaci uz prigodnu svečanost. Već ove nedjelje u Arsenalu gostuje zabavna edukativna predstava „Ne može“ nastala po slikovnici Vojka V, što je prvi u nizu od ukupno 19 događanja namijenjenih našim najmlađima, koje će zasigurno posebno veseliti postavljanje velikog klizališta na Trgu sv. Stjepana.

Nakon Dječjeg dočeka Nove i proslave završetka 41. Novogodišnjeg malonogometnog turnira koji se tradicionalno održava na Staru godinu u podne, Novu 2023. godinu Hvarani će dočekati uz provjerenu zabavu sa riječkim Super Cover Bandom.

ADVENT - program_plakat 2022

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO