HRANA KAO ODGOVOR NA EMOCIONALNU GLAD

Emocionalna glad je nefunkcionalna strategija koju osoba koristi da bi se unošenjem hrane izborila sa
negativnim emocijama i pokušala smanjiti ili otkloniti emocionalni stres.
U ORGANIZACIJI CRVENOG KRIŽA HVAR I UDRUGE ZA PALIJATIVNU SKRB SPLIT ODRŽANO JE , 01.06.2016. U HVARSKOJ KNJIŽNICI ,PREDAVANJE NA TEMU:
„   HRANA KAO ODGOVOR NA EMOCIONALNU GLAD „
GOST-PREDAVAČ : Psihoterapeutkinja Dina-Linda Veronika, voditeljica savjetovališta  Udruge za palijativnu skrb Split.
Predavanje je bilo vrlo zanimljivo pretočeno publici na vrlo jednostavan-životan način u kojem se svatko ponaosob mogao prepoznati  kao doživljeno iskustvo .
Svi smo proživjeli situaciju „kad naš želudac i glava odluče porazgovarati , pa želudac kaže: „Želim to jesti-smjesta“, a glava odgovara :“Ne,ne smiješ to jesti ,to deblja. Zaboravi na tu hranu“. Istovremeno želudac kruli i žalosno kaže: „Ali ja to želim“. I što se um više protivi ,to trbuh više zavija i POBJEDI.
Svi smo se sretali sa situacijom da navalimo na hranu koju ne bi smjeli jesti  iako, svi duboko u sebi ,znamo da je ta glad rijetko kad tjelesna.
Vrlo intrigantna i aktualna tema oduševila je prisutne i prava je šteta što  ovakvo  predavanje građani nisu prepoznali kao važno i posjetili u puno većem broju  ,budući  da je pretilost opće zdravstveni problem, a mnogi ne prepoznaju da je uzrok psihološke a ne fizičke naravi. Odgovori su bili ponuđeni upavo na ovom predavanju!!!
 
Crveni križ o.Hvara

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO