Crveni križ Hvar: akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Hvar uputilo je poziv darovateljima krvi, posebno maturantima koji prvi put mogu dati krv (punoljetni i zdravi).


 

Obraćamo vam se sa željom da Vas obavijestimo o predstojećim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, koje će se odvijati Starome Gradu u Osnovnoj školi  2.10.2014.godine (četvrtak) od 11,30 do15,30 sati, te u Hvaru u DVD-u 3.10.2014. (petak ) od 8,30 do 12,30.

Kako je broj dobrovoljnih darovatelja u Hvaru, a i šire ograničen, a potrebe za krvlju svaki dan sve veće, nikako ne možemo zadovoljiti potrebe Transfuzije Split. Često se događa da se operacije odgađaju zbog nedostatka krvi, a to može koji put biti i opasno za pacijenta. Mi se u Crvenom križu izuzetno trudimo da što više propagiramo ovu nadasve humanu aktivnost, ali uvijek je to nedovoljno. Kako je svaki zdravi, a punoljetni građanin mogući darovatelj krvi, mi se obraćamo vama u nadi da ćete poslušati ovaj naš APEL i doći na gore spomenutu akciju.

Vaš doprinos nam je nemjerljiv. Nakon akcije imamo ručak koji donira restoran DALMATINO. Odgajanje u humanosti prigodom ovih akcija je dobar put za budućnost kada možemo i sami biti u potrebi. Krv je doslovno nezamjenjiva supstanca i svakodnevni pozivi u medijima govore o njenoj velikoj nestašici.

PRUŽITE RUKU, DARUJTE KRV, BUDITE PONOSNI NA SEBE!

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Maja Budrović

Izvor: www.otok-hvar.hr

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO