Prvaci drame HNK Zagreb s predstavom Kad svijeće dogore na hvarskoj Venerandi

Na Ljetnoj pozornici Veneranda u srijedu, 15. rujna, bit će odigrana predstava „Kad svijeće dogore“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u koprodukciji s Teatrom Erato, u organizaciji kazališnog festivala Teatar uz more i Grada Hvara. Informacije i rezervacije ulaznica na broj: 091 9720 540.

Objavu za medije Teatra uz more prenosimo u cijelosti.


Kazališni festival Teatar uz more u skoro navršenih 4 mjeseca neprekidnih, mahom izvrsnih izvedbi, koje je u Splitu podario svim ljubiteljima kazališta još uvijek ne posustaje u dokazivanju ozbiljnosti svojih namjera da (p)ostane najbolji kazališni festival u Hrvatskoj, ali i šire.

I dok ljeto polako odmiče kraju svaka nova izvedba na programu festivala donosi još veću radost kazališnoj publici kao da Teatru uz more kraja nema pa se tako naš Teatar otisnuo i na svoje prvo gostovanje i to baš u Hvar.

Upravo 15. rujna datum je koji su svi zaljubljenici kazališta na svojim kalendarima zaokružili jer Hvaru u goste stiže Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba u koprodukciji s Teatrom Erato s predstavom “Kad svijeće dogore”.

Na kazališne daske pred hvarsku publiku stati će maestralna Zrinka Cvitešić, prvakinja drame HNK Zagreb te dobitnica niza nagrada i priznanja, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Uz prekrasnu Zrinku predstavu nose i bardovi hrvatskog glumišta, dugogodišnji prvaci drame HNK Zagreb Goran Grgić i Siniša Popović.

“Čast mi je što sam malim dijelom dio ovog velikog teksta, velikih glumaca i velikog režisera. Siniša i Goran su bardovi Hrvatskog narodnog kazališta i neizmjerno sam zahvalna na odgoju i školi. Divno je biti u prilici slušati i gledati kako živi jedna velika drama jednog velikog pisca, koji je dvojici glumaca podario jedne od najljepših uloga ovog stoljeća.

A Branko, ah, on je Branko. On je zaslužan za moj umjetnički život i ta naša ljubav traje već 20 godina. Siniša i Branko su Splićani, a s obzirom da ja sve više živim na Braču, igrati u Dalmaciji bit će nam posebno iskustvo i publici doživljaj Teatra uz more. Veselim se igrati ‘doma’:)”  – Zrinka Cvitešić

“Teatar uz more od ovogodišnjeg porinuća ugostio je više od dvadeset različitih kazališnih kuća i ponosni smo na odličnu suradnju koju smo sa svakom od njih višestruko ostvarili. Posebno nas veseli što sad imamo priliku ugostiti i HNK Zagreb kao svojevrsnu potvrdu serioznosti našem festivalu. Zahvaljujemo posebice producentici Teatra Erato gđi Lidiji Ivandi na dugogodišnjoj prekrasnoj suradnji.

Upravo s predstavom “Kad svijeće dogore” Teatar uz more bilježi i svoje prvo gostovanje van Splita i to u Hvaru. Priznajemo kako samo Hvar ima ljepšu ljetnu scenu od Teatra uz more, naravno hvarsku Venerandu. Vjerujemo kako će publika istinski uživati u izvedbi velikih glumačkih imena Zrinke Cvitešić, Gorana Grgića i Siniše Popovića redom prvakinje i prvaka drame HNK Zagreb, čija brojna glumačka ostvarenja i nagrade dovoljno govore sama za sebe.” – Damir Bubalo, suorganizator festivala Teatar uz more.

Foto: Mara Bratoš za HNK u Zagrebu

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO