Počelo je, počelo…

Počele su karnevalske svečanosti i na našem otoku. Donosimo vam pregled svih događanja u Hvaru, Starome Gradu i Jelsi.
U Hvaru će karnevalska događanja započeti u petak. Djeca hvarskog dječjeg vrtića svoju maškaranu povorku formirat će u petak 17. veljače u 11 sati, uz prigodni program ispred Loggie ili u Arsenalu.
Iste večeri, za one malo starije u SC Gariful, u 21 sat počinje maškarana zabava na temu 70-e, s velikom tombolom točno u ponoć i uz DJ-a Elvisa Krastića.
Tradicionalni maskenbal u Brusju održat će se također u petak, a svirat će Slow motion band. Uz nagrade za najbolje maske, bogatu lutriju i tombolu čeka vas i Happy hour od 23 do ponoći – dva pića – jedno gratis. Zadružni dom u Brusju od 22 sata, ulaznice 25 kuna.
Sutradan, u subotu, tradicionalnu Bilu noć pod maskama održat će i veterani NK Hvar u Dele s početkom u 21 sat, uz također tradicionalnu tombolu i lutriju.
Na zodnji od karnevala, u utorak, 21. veljače povorka kreće u 14 i 30 s Dolca, odlazi na Rivu dočekati Adrianu, a potom počinje i program ispred Loggie. Nakon toga organizira se zabava u hotelu Riva uz večeru, svirku i prigodne cijene.
Party u baru Nautica također će se održati na zodnji od karnevala, sviraju hvarski For Something, početak je nakon završetka programa na Pjaci.
I Starogrojski karnovol započinje u petak, 17. veljače na trgu Ploča u 17 sati. Otvaranje karnovola započinje predajom ključeva Karnovolskom odboru i proglašenje ovisnog Karnopolisa Farosa. Potom će se održati ples pod maskama u organizaciji OŠ „Petar Hektorović“ uz nastup mladih bandova, karaoke, tombolu, ples srdaca te biranje naj maske.
U subotu u 21 sati također na trgu Ploča kreće Karnopolis Party uz grupu Best. Ulaz je besplatan, a posjetitelje očekuje i bogata lutrija.
Veselje se nastavlja u nedjelju u 15 i 30 sati Dječjim starogrojskim Karnovolom 2012. Na trgu Ploča nastupat će Plesna skupina Sonje Del, održat će se i Kiki party u šatoru, za male maškare nastupaju klaun Srećko i klaunica Lola, a birat će se i najbolja maska.
U ponedjeljak u 14 i 30 sati počinje Karnovol Faros Cup, turnir 4 kafića „na balote“. Zabavni program u organizaciji Srednje škole Jelsa počinje u 19 i 30, a u 20 sati i velika karnovolska tumbula „300,000.00 lipa“, i izvlačenje za veliku karnovolsku nagradu od 3 tisuće kuna.
U utorak u 11 sati kreće povorka maski DV „Sardelica“ i OŠ „Petar Hektorović“, u 14 i 30 okupljanje glavne maškarone povorke na trgu Tvrdalj, a u 15 sati je polazak prema trgu Škor. Tastamenat Jureta Karnovala čitat će se u 15 i 30. U 19 – lancuni na Murvac – povorka kreće kroz grad, a završni karnovolski tonci uz grupu „Pink Panther“ kreću u 21 sat. Naravno da maškare očekuje izbor i proglašenje najbolje grupne i pojedninačne maske uz bogate nagrade. Sva događanja odvijat će se u grijanom šatoru na trgu Ploča, a za sve pod maskama ulaz je besplatan.
Ovu manifestaciju omogućili su: članovi AK Petar Hektorović, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Stari Grad, Turistička zajednica grada Staroga Grada i brojni sponzori.
Jelšani obilježavaju 20 godina karnevala u Jelsi i program karnevalskih događanja u organizaciji Karnevalskog odbora Jelsa započinje u subotu dječjim maskenbalom u „Chuari“.
U subotu navečer – maskenbal u hotelu Hvar (Mina), zabavljat će vas bend „Fantastico“, bogata lutrija izbor najboljih maski, ulaz 50 kuna (na dan plesa 70 kuna). Prodaja ulaznica u prostorijama Hrvatske lutrije na Pjaci u Jelsi traje još od 6. veljače, a broj ulaznica je ograničen.
U nedjelju, 19. veljače do utorka u Muzeju općine Jelsa bit će otvorena izložba fotografija na temu karnevala u Jelsi.
U ponedjeljak će se održati karnevalska povorka dječjih vrtića otoka Hvara, a na zodnji od karnevala – karneval na Pjaci.
Izvor:www.otok-hvar.com

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO