Zagrijavanje za Memphis: koncert Levanda Kidsa u Hvaru

U okviru božićno-novogodišnjeg programa u petak, 16. prosinca, ispred gradske Lođe nastupit će mladi otočki blues band Levanda Kids. Osnovna postava osnovana je prije sedam godina (Luka Ljubić – vokal i solo gitara, Luka Tresić – vokal i ritam  gitara, Bono Tadić – bas gitara i bubnar Tin Lušić-Bulić) a odnedavno je pojačana izvrsnim, također mladim vokalom Sarom Krivić. Svom autentičnom zvuku dodali su i akustične izvedbe, pa u proširenom sastavu nastavljaju oduševljavati i iskusniju i zahtjevniju publiku, što su pokazali i na nastupu na zagrebačkom Adventu.

Mladi ljubitelji bluesa prije dvije godine nastupili su na prestižnom međunarodnom blues natjecanju kao jedina grupa iz Hrvatske, a otišli su zahvaljujući veteranu ovoga festivala, Borisu Hrepiću Hrepi. Tada jedva petneastogodišnjaci nastupili su kao najmlađi bend koji je ikad zasvirao na Memphis International Blues Challenge, a svoje američko iskustvo pretočili su i u autorske pjesme. Na ponovni susret s kolijevkom bluesa i rock’n'rolla priprema se osnivač Kidsa Luka Ljubić, koji je pozvan da kao član banda „Blue Crew“, svojevrsnog hrvatskog mladog all stars blues banda, nastupi na 33. Challenengeu koji se početkom 2017. godine održava u Memphisu.

U Hvaru će nastupiti u organizaciji Saveza PlatFORma Hvar, početak koncerta je u 20 i 30 sati.Protected with SiteGuarding.com Antivirus