Predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za groblje Kruvenica

Grad Hvar predao je danas hvarskoj ispostavi Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za groblje Kruvenica te zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za parkiralište s pristupnim putem za gradsko groblje Kruvenica.

Ovo je veliki korak u realizaciji projekta novog gradskog groblja „Kruvenica“ koji je u pripremi već godinama. Kako prekapacitiranost postojećeg groblja predstavlja veliki infrastrukturni problem u gradu, Grad Hvar optimistično kreće u sljedeću fazu realizacije ovog kapitalnog gradskog projekta, s obzirom da su ostvareni svi preduvjeti za ishođenje građevinske dozvole.

Podsjetimo, pravomoćna lokacijska dozvola izdana je u ožujku prošle godine, sredinom 2019. Grad je otkupio preostalu površinu u privatnom vlasništvu unutar obuhvata projekta, a darovanjem dijela nekretnine od strane Vlade RH u kolovozu prošle godine, Grad Hvar je u potpunosti postao vlasnik površine obuhvata novog groblja. S obzirom da su ranije izrađeni glavni i izvedbeni projekt, izdavanje građevinske dozvole prijelomna je faza u realizaciji ovog važnog projekta.Protected with SiteGuarding.com Antivirus