Potvrđen jedan zaraženi u gradu Hvaru, nalazi se u samoizolaciji

Prema informacijama iz gradskog Stožera civilne zaštite, radi se o osobi koja je prije tri dana doputovala iz inozemstva, a zbog ranijeg kontakta sa zaraženima testirana je na korona virus te se od dolaska na otok nalazi u samoizolaciji. Od ulaska u Hrvatsku provodi stroge epidemiološke mjere te je u stalnom kontaktu s epidemiolozima i policijom. Testiranje će biti ponovljeno za 15 dana.

Iz Stožera civilne zaštite grada Hvara poručuju da nema mjesta panici te pozivaju građane da i dalje budu oprezni i odgovorni.


 

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE SDŽ ZA 22. 5. 2020.

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 248 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna osoba iz grada Hvara zaražena je koronavirusom. Od ukupnog broja obrađenih testova 59 testova je sa otoka Brača. Na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 448 osoba.
23 osobe su hospitalizirane. 24 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 3 osobe su na respiratoru i to 2 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1  iz Šibensko-kninske županije. 1 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.
Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županijeProtected with SiteGuarding.com Antivirus