Porezna uprava iznajmljivačima otpisuje obvezu poreza za drugo tromjesečje

Prenosimo obavijest iznajmljivačima iz Turističke zajednice grada Hvara.


Svim iznajmljivačima Porezna uprava, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, otpisuje obvezu poreza koja se odnosi na drugo tromjesečje odnosno koju bi bili dužni platiti do kraja drugog tromjesečja tj. do 30.6.2020. godine.

Iznajmljivači koji su podnijeli zahtjev za odgodom plaćanja poreza do 30.3.2020., za obvezu koja je dospjela 31.3.2020. ostvarili su pravo na odgodu plaćanja te obveze do 30.6.2020., te se ista neće otpisati.

Naime, vezano uz prijavu za prvo tromjesečje ili prvi kvartal, na terenu je nastao problem kod predaje zahtjeva za prvo tromjesečje od strane iznajmljivača. Prvi jer se čekalo s uplatama radi donošenja odluke o odgodi ili otpisu poreza te radi istog su imali rok od nekoliko dana za podnošenje zahtjeva, što veliki broj nije bio u mogućnosti digitalnim putem predati zahtjev (s obzirom da se radi o velikom broju umirovljenika).

Tako da je sada donesena odluka da se automatski, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, otpisuje obveza poreza.  https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/NPP_COVID_mjere.aspx

 

Također, na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Hvara možete pronaći sve mjere Ministarstva turizma RH, na sljedećem linku: https://visithvar.hr/hr/mjere-ministarstva-turizma/Protected with SiteGuarding.com Antivirus