Na dobro von doša sv. Prošper!

Danas Hvarani slave blagdan sv. Prošpera, suzaštitnika grada i Hvarsko-bračko-viške biskupije, koji se u Hvaru štuje od 1674. godine. Proslava zavjetnog blagdana započela je u utorak navečer u katedrali sv. Stjepana svečanom večernjom i  otvaranjem svečeve rake. Na sam blagdan svečanu misu u 18 sati predvodit će šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, nakon čega slijedi procesija na Pjaci.

Tradicionalna Fjera sv. Prošpera u organizaciji udruge „Forske užonce“ na trgu sv. Stjepana ove godine će okupiti 26 izlagača. Prodajni štandovi na Pjaci bit će otvoreni od 10 do 17 sati, a otočkim OPG-ovima,  udrugama i obrtnicima pridružit će se Dječji vrtić „Vanđela Božitković“, OŠ Hvar, Crveni križ otoka Hvara te Gradska knjižnica i čitaonica Hvar. U zabavnom dijelu programa u 11 i 30 sati nastupit će balerine Baletnog studija Hvar i plesači Plesnog studija mladih Hvar.

Povodom blagdana suzaštitnika grada Udruženje ugostitelja otoka Hvara u suradnji s tvrtkom Sunčani Hvar, Gradom Hvarom, Turističkom zajednicom grada Hvara i udrugom „Hvarski vinari“ i ove godine organizira eno-gastro manifestaciju „Sv. Prošper“. Ovo gastronomsko natjecanje hvarskih ugostitelja i predstavljanje hvarskih i hrvatskih vinara započinje u 20 i 30 sati na terasi hotela „Palace“, uz nastup klape „Rišpet“ i Ive Amulića.

fjera 2

FIJERA plakat 2017

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus