Međužupanijsko natjecanje mladeži HCK u Imotskom

Međužupanijsko natjecanje mladeži HCK (županije Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) održano je ove godine u Imotskom i to 16.travnja 2011.godine. Dobro organizirano natjecanje okupilo je deset ekipa mladeži i petnaest ekipa podmladka. Natjecanje je bilo vrlo zahtjevno, gdje su mladi trebali pokazati zavidno znanje o Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, pravima djeteta, te kako pružiti prvu pomoć unesrećenima.

Oni koji su udaljeniji i nisu mogli istog dana stići na odredište imali su sreće dan prije uživati u ljepotama Imotskog, posebno u Crvenom i Plavom jezeru. Bila je to prigoda upoznavanja mladih koji su na crvenokrižaški način širili pozitivan naboj i razmjenu iskustava vezanih za natjecanje.

Boje otoka Hvara branile su ekipe: u kategoriji podmladka osnovna škola „Petra Hektorovića“ iz Starog Grada, koje je vodila izvrsna prof. Andrijana Kovačević i dr. Marinko Kovačević, dok je mladež predstavljala Srednja škola Hvar s mentoricom Jurić, gdje najveći obol dala Anna Tomičić.

Moramo podvući da je nadmetanje bilo izuzetno zahtjevno, te da su postignuti rezultati bili vrlo tijesni i time vrlo kvalitetni. Četvrto mjesto podmladka za svaku je pohvalu jer je bilo uključeno petnaest ekipa, jako dobro pripremljenih. Ovim putem im se iskreno za hvaljujemo i česttamo.

Mladež je imala više sreće pa je osvojilo prvo mjesto. Oni će u svibnju otići na nacionalno natjecanje u Zagreb.

Najbolji u kategoriji podmladka bili su pripadnici Osnovne škole Split.

Ono što nas najviše veseli bilo je ponašanje svih mladih sudionika natjecanja. Oni su svojim ponašanjem pokazali zrelost na kojoj bi im mogli pozavidjeti i odrasli.

ČESTITKE SVIMA UZ ŽELJE DA SAMO OVAKO MLADI OTOKA NASTAVE DALJE !

Crveni križ HvarProtected with SiteGuarding.com Antivirus