Lođa, sat-kula i gustirna na Pjaci u novom ruhu

Nastavljaju se ranije započeti radovi na vrijednim hvarskim spomenicima baštine iz 16. stoljeća – sanacija gradske sat-kule, obnova gradske vijećnice Lođe te konzervatorsko-restauratorski zahvati na komunalnom bunaru na glavnom gradskom trgu.

Treća faza radova na sat-kuli započeta prošloga tjedna u izvedbi ovlaštene tvrtke Neir d.o.o. iz Splita ukupne je vrijednosti 349.171 kuna bez PDV-a, a od strane Ministarstva kulture RH sufinancirana je u iznosu od 200.000 kn. Radovi se izvode prema projektu tvrtke Grading projekt d.o.o. iz Splita.

Nastavljaju se i radovi na obnovi Lođe koje će također izvoditi Neir d.o.o., a ukupna vrijednost radova je 2.497.740,57 kn bez PDV-a. Radovi obnove izvode se prema projektustatičke sanacije koje je izradio Studio Arhing d.o.o. iz Zagreba. Unutrašnje uređenje obaju pojedinačno registriranih kulturnih dobara radit će se prema projektima ovlaštene arhitektice Branke Petković iz tvrtke Zagreb Projekt, a za sve radove izdano je prethodno odobrenje Ministarstva kulture RH.

Započeli su i konzervatorsko-restauratorski zahvati na komunalnom bunaru na Trgu sv. Stjepana koji datira iz 1520. godine. Prepoznatljiva gustirna na Pjaci popravljana je 1780. i 1830. godine, a Grad će u radove na sanaciji koje izvodi tvrtka Elaboro d.o.o. iz Splita uložiti 145.500 kuna bez PDV-a.

 

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus