Izložba Razum & Osjećaji u Loggi grada Hvara

11.05. 2012. – Jučer je na konferenciji za medije u Zagrebu najavljena izložba „Razum i Osjećaji“ koja okuplja prve hrvatske dizajn brandove čiji je temelj kultura industrijske ili manufakturne proizvodnje. Izložba ilustrira prekretnicu u povijesti suvremenog hrvatskog produkt dizajna, smještajući ga u mnogo zreliji i ozbiljniji društveni te tržišni kontekst – dizajn brandove s novom generacijom hrvatskih proizvoda. Grad Hvar bit će domaćinom ove izložbe u galeriji Loggia u periodu od 14.07. do 15.08., čime će se novonastala hrvatska kultura dizajna predstaviti u jeku ljetne sezone gostima grada i čitavog otoka, koji će dobiti vrhunski kulturni sadržaj. Izložba će se premijerno otvoriti 6. lipnja na Beogradskom tjednu dizajna 2012, najznačajniji događaj dizajna u regiji koji će posjetiti svi važni inozemni mediji za dizajn i arhitekturu i najznamenitiji profesionalci iz međunarodnih krugova dizajna, arhitekture i oglašavanja.  U Zagrebu će se „Razum & Osjećaji“ održati u galeriji Forum od 27.06. do 06.07. 2012.

Izložbu organizira neprofitni Internet magazin za dizajn i inovaciju DesignAgenda čije se posve novo izdanje očekuje za kraj svibnja. Urednica magazina Tatjana Bartaković, ujedno je i kustosica izložbe.

Domagoj Bebić ispred Grada Hvara na press konferenciji je izjavio: „Gradu Hvaru iznimno je drago što će prvi na Jadranskoj obali ima priliku ugostiti izložbu Razum & Osjećaji u galeriji Loggia, u toj najprepoznatljivijoj povijesnoj građevini u gradu. Ovime podržavamo značaj hrvatske kulture dizajna u nastojanju da se predstavi inozemnom tržištu koje je u visokom postotku prisutno i u Hvaru tijekom turističke sezone. Najveći broj stranih gostiju porijeklom je upravo iz zapadnoeuropskih zemalja s visokom kulturom dizajna, stoga vjerujemo da će izložba biti vrlo posjećena i uspješna. Ovaj  projekt strateški objedinjuje kulturu hrvatske proizvodnje, dizajn, komunikaciju domaćih vrijednosti, a sve kao odraz sadržaja za suvremenu turističku ponudu. Njegova premijera na Beogradskom tjednu dizajna promovirat će istovremeno i Hvar kao turističku destinaciju inozemnim medijima, što će zasigurno doprinjeti njegovom imidžu i povećanom broju gostiju.„

Na izložbi će biti predstavljeni:

INDUSTRIJA: Kvadra Design (direktor: Tomislav Knezović; dizajn: Numen/ForUse+Bratović&Borovnjak; Grupa) / Element (direktori: Vladimir Mikić i Nataša Trbović; dizajn: Numen/ForUse – Nikola Radeljković, Sven Jonke, Christoph Katzler) / Great Circle Works – OBLO (direktor: Mark Cahsens; dizajn: Marko Pavlović) / Somewhere City (dizajn: Goran Lelas) / Blablab (dizajn: Ivana Vučić, Orsat Franković) // ARHITEKTURA – HOTELI: Design Hostel Goli&Bosi (direktor: Ante Kotarac, arh. STUDIO UP; dizajner Damir Gamulin), Design Hotel Lone / Maistra (arh. studio 3LHD, produkt dizajneri: Numen/ForUse, dizajn uniformi: I-GLE, umjetnici: Ivana Franke, Silvio Vujičić) // DIZAJN MANUFAKTURA: Data by Despot (dizajn: Svjetlana Despot), Grupa Products (dizajn: Filip Despot, Ivana Pavić, Tihana Taraba), BOYA (dizajn: Maja Mesić), Little Horse and Baby Beuys (dizajn: Maja i Mejra Mujičić), Manufakturist (dizajn: Maša Milovac, Dora Đurkesac, Mia Bogovac, Matea Bronić, Kristina Volf), Ana Tevšić, Filip Gordon Frank.

U sklopu projekta, krajem svibnja će se održati i Design Business Forum “Razum & Osjećaji”, i to u suradnji s najnaprednijom domaćom visokom poslovnom školom VERN gdje se odgajaju nove generacije poduzetnika. Forum na Vernu će po prvi puta na jednom mjstu objediniti industriju, menadžment, dizajnere, arhitekte i medije.

Od kraja svibnja 2012.na internet adresi http://www.designagenda.me/ moći će se pratiti događanja vezana za ova tri gostovanja izložbe koja za svoju kulminaciju ovoga ljeta ima upravo Hvar.Protected with SiteGuarding.com Antivirus