I Hvar u akciji Dani kolektivne sadnje drveća

Grad Hvar pridružuje se akciji kolektivne sadnje drveća 25. listopada 2019. organiziranjem podjele sadnica građanima na Trgu sv. Stjepana od 10 do 13 sati. Svaki građanin može odabrati dvije sadnice koje će posaditi u okviru akcije. Također, u gradskom parku Šumica Grad Hvar će posaditi 6 stabala pinije.
Nakon podjele sadnica u petak, akcija se nastavlja građanskom inicijativom na Poljunu u subotu 26.10. i u nedjelju 27.10., kontakt osoba za sva pitanja i prijave volontera: Anamaria Šparica u inbox ili na broj 0952711663. Okupljanje na Dolcu u 9 ujutro. Prijevoz je organiziran, ali za ograničen broj ljudi (kombi je za 8 osoba) pa se pozivaju zainteresirani građani s automobilima koji su voljni ići da se jave na navedeni kontakt. Marenda je također osigurana, potrebno je ponijeti svoj mašklin i vodu te se obući u radnu obuću. Pozivaju se volonteri da se jave čim prije jer o broju volontera ovisi koliko će sadnica Hrvatske šume odobriti.
Pozivamo građane da se odazovu nacionalnoj akciji i uključe se u borbu protiv deforestacije. Sadnja drveća nije zamjena za odvikavanje svijeta od sagorijevanja nafte, ugljena i plina što je glavni razlog globalnog zagrijavanja, ali je daleko najjeftinije i najučinkovitije rješenje klimatskih promjena.

Zasadi drvo-01Protected with SiteGuarding.com Antivirus