Hvar: za bolesnu djevojčicu prikupljeno 50 tisuća kuna, nedostaje još 150

Gradsko društvo Crvenog križa otoka Hvara pokrenulo je humanitarnu akciju da bi se prikupila novčana sredstva potrebna za operaciju djevojčice iz Hvara u Austriji (Akcija za spas), jer boluje od karcinoma kostiju, a o velikodušnosti ljudi u Hrvatskoj dovoljno govori to što je u samo tri dana prikupljeno čak 50.000 kuna za tu namjenu.

- Pomognite da se djevojčica koju je bolest zaustavila u njezinim snovima, njezinim planovima i čežnjama izbori za sretno sutra – stoji u proglasu, pa je akcija osobito na Veliki petak dobila sasvim konkretan obris.

U Hvaru, Starom Gradu i Jelsi marljivi obrtnici su donirali kuhani bakalar i piće što je dijeljeno građanima, a oni su zauzvrat u kasicama Crvenog križa ostavili oko 9000 kuna.

Od Maje Budrović, ravnateljice Crvenog križa, doznajemo da je u Hvaru bakalar dijelio poteštat Pjerino Bebić, dok su predstavnici Crvenog križa istodobno prodavali obojena jaja s potpuno istim ciljem.

Maja Budrović izražava zahvalnost svima koji su se odlučili pomoći, međutim, isto tako ističe da za operaciju treba prikupiti još 150 tisuća kuna.

Stoga će se već uskoro organizirati razne priredbe i koncerti, a i građani svoje priloge mogu uplatiti na žiro-račun br. 2330003-1100112543 Crvenog križa u Hvaru, s napomenom ‘Akcija za spas’, jer se od plemenite nakane zasigurno neće odustati sve dok se ne prikupi potreban novac.

Izvor: Slobodna DalmacijaProtected with SiteGuarding.com Antivirus