Grad Hvar uvodi mjere prevencije širenja koronavirusa

Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, Grad Hvar uvodi mjere prevencije širenja koronavirusa koje se odnose na odgađanje i otkazivanje planiranih manifestacija i skupova.

Od većih manifestacija odgođen je 22. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ planiran za 23.-27. ožujka te 24. Uskršnja regata (1. – 4. travnja). Odgođena su planirana događanja ovoga vikenda u organizaciji udruge Platforma Hvar u prostorijama zajednice Fabrika 35. Do 31. ožujka otkazane su sve nogometne utakmice za mlađe kategorije, dok će seniori III. Županijske nogometne lige utakmice održati bez gledatelja.

Na sastanku gradskog Stožera civilne zaštite koji će se održati sutra (petak), 13. ožujka, odlučivat će se o ostalim preporučenim mjerama sprječavanja širenja virusa, o ograničavanju uredovnog vremena sa strankama u javnim službama te ograničenju korištenja gradskih prostora za javne skupove i događanja. Pratit će se naputci Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite vezano za rad vrtića i osnovnih škola, kao i ostalih javnih ustanova.

Grad Hvar će na svojim službenim web i FB stranicama redovito objavljivati preporuke Stožera civilne zaštite SDŽ te informirati građane o uvedenim mjerama na području grada i otoka Hvara.

Uz napomenu da do danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom, pozivamo građane da smireno i odgovorno pristupe preporučenim mjerama stožera civilne zaštite, da se informiraju iz pouzdanih izvora i ne nasjedaju neprovjerenim i netočnim informacijama.

Današnje preporuke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije prenosimo u cijelosti.


 

12. 3. 2020.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije 11. ožujka 2020. zbrinuo je 29 osoba (9 hrvatskih i 20 stranih državljana) u karantenu za zdrave osobe.

Do danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom.

Preporuka je Stožera civilne zaštite SDŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ da se do daljnjega odgode manifestacije, skupovi i slično.

Ukoliko se radi o sportskim susretima preporuka je da se igraju bez gledatelja.

Organizatori koji žele organizirati okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji su navedeni na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ i Ravnateljstva civilne zaštite 

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-10-ozujka-2020/2241.

Stožer civilne zaštite SDŽ

Izvor: https://www.dalmacija.hr/novosti/clanak/artmid/1766/articleid/23151/do-danas160u-splitsko-dalmatinskoj-zupaniji-nema-nijedan-potvrden-slucaj-zaraze-koronavirusom

 

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus