Festival Mediteranskog filma Split u Hvaru

Nakon uspješnog početka u Makarskoj Festival mediteranskog filma Split nastavlja svoju turneju pod nazivom “Kino Mediteran”u Hvaru od 22. do 24. lipnja.

Tijekom tri dana prikazati će se filmovi “Kopno”, talijanskog redatelja Emanuela Crialesea, zatim hrvatski film za djecu “Koko i duhovi” i nagrađivani hrvatski dokumentarac “Marijine”Željke Sukove.

Uz ova tri dugometražna filma publika u Hvaru će imati priliku vidjeti izbor kratkometražnog programahrvatskih autora. Prije dugometražnih filmova prikazati ćemo nagrađene kratkometražne filmove s Festivala: Životinjsko carstvo i Vesla.

Sve projekcije počinju u 21:00 u Arsenalu, a filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove.

Nakon projekcija pozivamo publiku naafter party i druženje uz live band u Park Evergreen Club.

Projekt kino Mediteran nakon Hvara nastavlja se diljem Dalmacije, a gostovanje u Hvaru je realizirano uz potporu Grada Hvara, Hotela Park i Park Evergreen Cluba.

Više informacija na www.fmfs.hr

Raspored projekcija:

PETAK,22.6. 21:00

KOPNO // TERRAFERMA // Emanuele Crialese// Italija

Kopno je priča o Sicilijanskom ribarskom otoku čiji su stanovnici počeli uviđati njegov turistički potencijal. Otočani imaju problema s ilegalnim useljenicima i novim zakonom prema kojem moraju odbijati neke od njih koji traže pomoć. Ova odredba se kosi za zakonima mora koji kažu da se pomoći mora svakome tko je u nevolji. Terraferma prati i priču jedne obitelji; starog ribara, djevojke koja traži bolji život i mladića kojem treba moralni kompas.Svi se oni moraju nositi s odlukama koje će im zauvijek promijeniti život.

Film je oduševio i kritiku i publiku na mnogim festivalima uključujući i Veneciju i Istanbul na kojima je osvojio posebne nagrade žirija.

SUBOTA, 23.6. 21:00

KOKO I DUHOVI // Daniel Kušan // Hrvatska

Adaptiran prema knjizi autora Ivana Kušanaistoimenog naziva, film Koko i duhovi progovara o zgodama i nezgodama Ratka Milića “Koka” koji se seli iz sela u grad gdje stječe nove prijatelje, no kada upadne u nevolju, zatražit će pomoć onih “starih”. Stan u koji se Koko useljava sa svojom obitelji je pripadao Vinceku, starom škrtcu čija je smrtobavijena velom misterije. Film će pokušati odgovoriti na pitanje postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja razriješiti misterij Vincekove smrti.

NEDJELJA, 24.6. 21:00

MARIJINE // Željka Sukova // Hrvatska

Tipični susjedi u tipičnoj stambenoj zgradi pozvani su na zabavu u čast pokojne Marije Violić, susjede, prijateljice i bake. Koja je svrha okupljanja?Rađanje nadgrobnog spomenika. Ali umjesto sentimentalnog klišeja, zabava se pretvara u reality show sa glazbenim i plesnim brojevima. Mjesto okupljanja je Marijin stan, a za glazbu su zaduženi unajmljeni glazbenici potpuno nepoznati gostima, ali u stvari jako poznati Češki dance-trash bend Midi lidi.

U ovom zanimljivom i neobičnom dokumentarcu koji je ujedno i glazbena komedija s elementima drame glume tri Marijine unuke: Nina, Željka i Danira.Protected with SiteGuarding.com Antivirus