Dodatni Natječaj za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj godini 2020./2021.

Temeljem Odluke o raspisivanju Natječaja za stipendiju Grada Hvara – COVID 19 od 22. prosinca 2020., gradonačelnik Grada Hvara raspisuje Natječaj za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj godini 2020./2021. kojim se odobravaju dodatne 3 učeničke (gimnazijskog, strukovnog i umjetničkog smjera) i dodatne 2 studentske stipendije za stipendiranje učenika i studenata s područja grada Hvara, od 1. rujna 2020. do 30. lipnja 2021. godine.

Sukladno članku 12. Pravilnika, gradonačelnik može donijeti Odluku da se jedna stipendija dodijeli kandidatu koji na natječaju nije prikupio dovoljan broj bodova za dodjelu stipendije, a koji ima izuzetno težak socijalni status.

Za učenike srednjih škola koji se školuju izvan grada Hvara visina stipendije iznosi 800 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju na višim i visokim učilištima visina stipendije iznosi 1000 kuna mjesečno. Za učenika ili studenta iz socijalno ugrožene obitelji, prema posebnoj Odluci gradonačelnika, visina stipendije iznosi 1600 kuna.

O uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentacije više u tekstu Natječaja koji možete preuzeti OVDJE.

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus