Dijabetes – bolest današnjice prisutna i na otoku Hvaru

U subotu, 27. listopada, u Dnevnom boravku u Starome Gradu održano je više predavanja na temu dijabetesa, te pošasti našeg stoljeća. Bilo je obaviješteno izuzetno puno ljudi, posebno onih koji boluju od te bolesti. Budući da se ovih dana na otoku Hvaru odigravalo mnogo raznih događanja posjet je bio taman toliki da su svi zainteresirani mogli dobiti podrobne informacije o svim temama koje su izlagane, s prijedlozima kako dalje. Predavanja su organizirana od strane Crvenog križa Hvar i specijalista: prof. Tina Tičinović Kurir, doc.dr.sc. Mladen Krnić i glavna sestra Dolores Poljak sa Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KBC Split. Radionica o šećernoj bolesti održana je nakon predavanja, a djelatnica Gradskog odbora Crvenog križa Hvar Olja Budrović prisutnima je mjerila HbA1c (tromjesečni šećer).

“Što sve trebamo znati o dijabetesu“ prezentirala je prof. dr. sc. Tina Tičinović Kurir, “Kako prevenirati komplikacije dijabetesa” objasnila je vms. Dolores Poljak, a predavanje na temu “Liječenje dijabetesa” iznio je doc. dr. sc. Mladen Krnić

Bilo je vrlo poučno i zanimljivo i velika je šteta da oni koji se bore s tom bolešću nisu u većem broju iskoristili priliku posavjetovati se s eminentnim stručnjacima s toga područja.

CRVENI KRIŽ HVAR

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus