Cabaret Vla Vla Vlajland stiže u Hvar

U organizaciji produkcije Teatar uz more, Kazališta Moruzgva i Grada Hvara u Arsenalu gostuje Cabaret „Vla Vla Vlajland“, hit komedija s autorskim potpisom Ivana Lea Leme u izvedbi izvrsne Ecije Ojdanić s kojom su i ovog puta dugogodišnji suradnici pogodili „u sridu“.

Nijedna druga predstava koja je svjetlo dana ugledala u vrijeme pandemije ne može se pohvaliti s preko 20 tisuća gledatelja i više od 80 izvedbi.

Samo u Splitu  „Vlajland“ je imao 23 izvedbe, a pogledalo ga je više od 4tisuće gledatelja. Ove brojke ne bi bile možda ni toliko važne da se ne radi o predstavi koja je nastala za vrijeme pandemije, kada su kazališne i glazbene izvedbe bile skoro u potpunosti ugašene pa je iz te perspektive popularnost ove predstave ravna čudu.

„Vla Vla Vlajland“ jedina je predstava koja je pobijedila koronu!

Ovo čudo od predstave pogledajte u Hvaru 11. veljače s  početkom u 20 sati u Arsenalu (prizemlje).

Za sve one koji nisu imali prilike čuti više o ovoj hit predstavi kažimo tek da je „Vla Vla Vlajland“ komedija, o čemu drugome, do o čistokrvnoj vlaj’ni koja hrabro, sa svim svojim dobrim i lošim stranama, puna predrasuda, ali velikog srca kroči kroz život. S njom ćete se od srca smijati, ali pomalo i zamisliti.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna možete kupiti na www.teataruzmore.com ili rezervirati već danas na broj  091 795 7260.

Sukladno epidemiološkim mjerama za ulaz na predstavu potrebno je predočiti valjanu EU COVID potvrdu ili negativan test na COVID-19 ne stariji od 48 sati.

 

O predstavi:

Predstava kazališta Moruzgva cabaret „Vla Vla Vlajland“, zapravo je nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva – ‘Cabaret preko veze’. U tom je cabaretu posebnu simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici.

Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu, koju je maestralno utjelovila Ecija Ojdanić, sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera.

Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.
Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna.

Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo

Glumi: Ecija Ojdanić

 

Vlajland 01Protected with SiteGuarding.com Antivirus