Blues pod zvijezdama u Velom Grablju

Serijal koncerata „Pod zvijezdama“ u okviru 56. Hvarskih ljetnih priredbi nastavlja se gostovanjem blues banda Tomislav Goluban Quartet u Velom Grablju u petak, 4. kolovoza. Četverostruki dobitnik Porina Tomislav Goluban iz Zaboka u svojim autorskim pjesmama (objavljenima na 8 studijskih albuma) na jedinstven način spaja američki blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom.

Nakon izvrsno posjećenog koncerta „Jazz pod zvijezdama“ u napuštenom selu Malo Grablje gdje je beogradska grupa Fish in Oil svojim skladbama oduševila publiku svih generacija , koncert u Velom Grablju donijet će prepoznatljive melodije bluesa u osebujnoj izvedbi glazbenika koji su se netom vratili s 33. International Blues Challenge-u u Memphisu. Čast da sudjeluju na svjetskom natjecanju u kolijevci ovog glazbenog žanra dobili su pobjedom na 8. Croatian Blues Challenge-u u Zagrebu, gdje je Goluban proglašen najboljim izvođačem u solo/duo i bend kategoriji, što dosad nije ostvario ni jedan hrvatski blues glazbenik.

Koncertu Velom Grablju počinje u 21 i 30 sati i uključen je u sezonsku pretplatu. Nakon koncerta koji će održati ispred Zadruge, dobroj atmosferi pridonijet će i svirka otočkih glazbenika u organizaciji Udruge Pjover. Besplatan autobusni prijevoz s Dolca kreće u 20 i 30, povratak iz Veloga Grablja je u 23 i 30 sati.Protected with SiteGuarding.com Antivirus