Akcija humanog smanjenja broja slobodno živućih mačaka i pasa na području grada Hvara

Grad Hvar nastavlja s akcijom steriliziranja i kastracije slobodno živućih mačaka i pasa na širem gradskom području te temeljem potpisanog ugovora s tvrtkom Ormondo j.d.o.o. iz Hvara za 2021. godinu  preuzima financiranje navedenih i ostalih veterinarskih usluga.

Cilj akcije je preventivna sterilizacija i kastracija kojom se na human način smanjuje broj slobodno živućih mačaka i pasa na javnim površinama te edukacija građana o nužnosti sterilizacije i skrbi o kućnim ljubimcima.

Grad Hvar već nekoliko godina surađuje sa skloništem za napuštene životinje Animalis Centrum iz Splita, uglavnom u slučajevima zbrinjavanja pasa, a ovu godinu će se sterilizacija i kastracija slobodno živućih mačaka i pasa s područja grada Hvara na trošak Grada vršiti u Specijalističkoj veterinarskoj praksi za male životinje Hvar.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti putem telefona, na brojeve mobitela 091 573 1769 i 091 602 4312 ili putem e-maila: kuzman.novak@hvar.hr i dorde.kovacic@hvar.hr.

Također, još jednom apeliramo na savjest građana u nadi da se mučne scene trovanja i zlostavljanja životinja u našem gradu neće ponavljati.

Foto: Zorka Bibić

maskaProtected with SiteGuarding.com Antivirus