Završeno gostovanje UEFA-e, djeca oduševljena nogometnim legendama

„Nogomet je više od A reprezentacija i top klubova. Kada vidiš ovu sretnu djecu, to je to. Mi smo s ovim ambasadorima, zvijezdama svjetskog nogometa, pričali ovdje i svi su bili vrlo emotivni. Nogomet je više od toga što se inače misli i zadatak Uefe je da promoviramo pozitivne vrijednosti, da se razvija nogomet, ali i da se promoviraju ovakve lijepe zemlje kao što je Hrvatska“, završne su riječi predsjednika Europske nogometne organizacije Aleksandra Čeferina, na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Izvršnog odbora UEFA-e u Arsenalu.
Tijekom višednevnog boravka u gradu Hvaru, uz sjednicu Izvršnog odbora UEFA-e na kojoj su utvrđene procedure ždrijeba kvalifikacija za UEFA EURO 2024, odabrana Hrvatska, odnosno Poreč kao domaćin za UEFA Europsko prvenstvo u futsalu za igrače do 19 godina 2022./23. te analizirani izvještaji o aktivnostima Uefinih odbora, održan je i „Festival nogometa“ koji je posebno razveselio djecu.
Hvarski festival održan jučer na igralištu NK Hvar u Križnoj luci bio je početak proslave Uefinog Grassroots tjedna, dijela programa „Nogomet u školama“ pokrenutog 2020. godine. Više od 80 djevojčica i dječaka igralo je jučer ujutro na mini igralištima uz nogometne legende i predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, a prisustvovali su i članovi Izvršnog odbora i predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Uz učenike OŠ Hvar, OŠ Jelsa, OŠ Ante Anđelinović Sućuraj i OŠ Petra Hektorovića Stari Grad, sudjelovala su i djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split koja igraju u Special Teamu Hajduk te članovi otočke udruge za djecu s posebnim potrebama Perle.
Domaćinstvom i suorganizacijom ovog međunarodnog skupa, na zadovoljstvo svih sudionika, Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara, u suradnji s hotelskom kućom Sunčani Hvar i Nogometnim klubom Hvar, potvrdili su ugled Hvara kao sjajnog domaćina i poželjne destinacije za sportski i kongresni turizam.


Protected with SiteGuarding.com Antivirus